Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

hal

U petak, 23. studenog u organizaciji Akademije umjetnosti i kulture i knjižare Nova, ne propustite cjelodnevni program s gitarističkim virtuozom Damirom Halilićem. Program počinje u 12:00 h u prostoru knjižare Nova promocijom izdanja (knjiga + 2DVDa) ATLANTIS - Moć gitare / Guitar power vol. 1 objavljenog za izdavačku kuću Dancing Bear, koju prati prigodna radionica te projekcija dokumentarnog filma Igora Modrića posvećenog country blues gitaristu Philadelphia Jerry Ricksu „Črni Kastavac“.

Događanje zaokružuje koncert gitarističkog virtuoza Damira Halilić Hala pod nazivom MOĆ GITARE/GUITAR POWER na Ekonomskom fakultetu u Osijeku s početkom u  21 sat.

Luksuzno izdanje sadrži: bogato opremljenu knjigu notnih zapisa za deset Halovih autorskih skladbi, bogato  ilustriranu brojnim fotografijama, 123. stranice, tvrdi uvez; 2 DVD-a koji donose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova i deset skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).

Za sve gitariste klasične provenijencije, ovo izuzetno vrijedno izdanje moglo bi biti korisno za upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na „domaćem jeziku“ – jeziku klasične gitare dok za one koji još ne čitaju glazbu, ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

'Voda' je jedna od deset skladbi u slow motion video verziji (uz originalnu video verziju i notni zapis) s luksuznog izdanja: Damir Halilić Hal 'Moć Gitare /Guitar Power' Vol. 1 (knjiga notnih zapisa + 2 DVD-a), preporučujemo.

Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.

Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj i drugim zemljama. O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume na svojoj web stranici za prodaju uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala , a uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta.

Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan Moć gitare po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera. Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama.