Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

goblini

U subotu 24.11. po prvi puta u Hard Place stižu GOBLINI u sklopu mini euro toura. GOBLINI su jedan od najutjecajnijih ex-yu punk bendova, čiju su karijeru obilježili brojni hitovi poput: „Cipjonka“, „Ima nas“, „eLeSDi se vraća kući“,  „Anja volim te“, „U magnovenju“, „Voz“ koje ćemo sve čuti u sjajnoj izvedbi šabačkih punk rockera.

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu, ali korijene vuku iz banda Lorelai iz Karlovca. Od prvog albuma „Goblini“ iz 1994. band bezkompromisno donosi sjajne tekstove i žestoku svirku i široko su prihvaćeni od publike. Nastupi na bezbrojnim festivalima, turneje, svirka sa Motorhead i sjajne kritike obilježile su njihovu karijeru. Drugi album „Istinite priče - I deo", velika turneja i prvi live album „Live in KST“ uz par promjena članova dovode do  novog studijskog albuma "U magnovenju". Tada kreće najveća turneja te godine u regiji tijekom koje je odsvirano preko 80 koncerata, a sa tih koncerata izdvojeno je dvadeset snimaka iz 13 gradova koje se pojavljuju na duplom izdanju pod nazivom "Turneja u magnovenju 97/98". Novi album "Re Contra" se završava na dan početka NATO bombardovanja Srbije i nakon turneja po Srbiji i Italiji bend prestaje sa radom svirajući zadnji koncert u Zagrebu 2001.

Pauza je trajala do 2010. kada se ponovo okupljaju, izbacuju kompilaciju „Crno na belo“ i snimaju dokumentarac o svojoj karijeri. Sljedeće godine kreće velika povratnička ex-yu turneja koja je okrunjena 2013. godine albumom „Roba s greškom“. 2014. godine bend održava veliku promociju albuma u beogradskoj Hali sportova praćenu brojnim gostima poput Caneta i Antona iz Partibrejkersa, Nemanje Kojića „Kojota“, Popa iz Atheist Rap i ostalih na kojoj je bilo preko 4000 posjetitelja, što ukazuje na to da su GOBLINI bili i ostali najveći srpski punk rock band!

Koncert GOBLINA u Hard Place-u će otvoriti band Tahijevi Kmetovi iz Karlovca new wave-punk četvorka sa ženskim vokalom.

Ulaznice u prodaji po 65 kn - Hard Place, Rockmark, Dirty Old Shop i on-line entrio.hr. Na dan koncerta cijena će biti 90 kn.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima