Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

exitEXIT festival uskoro će otvoriti svoja vrata za još jedno nezaboravno festivalsko izdanje na Petrovaradinskoj tvrđavi, a na glavnoj pozornici, od 12. do 15. srpnja, pred publikom službeno najboljeg europskog festivala naći će se plejada legendarnih imena, hitmakera i izvođača sa samih vrhova glazbenih top lista.

Prvi put na glavnu scenu EXIT festivala sa svojim izezetno slušanim novim albumom, dolaze legende regionalnog rokenrola, Bajaga i Instruktori, ali i MAiKA, Naked, Multietnička atrakcija, Minilinija, Erick Kasell i The Frajle, dok nova pojačanja na Addiko Fusionu čine Krešo Bengalka, Nikola Vranjković, Hevi Hipi Bejbi, Marko Louis, Ritam nereda i Irie FM!

U četvrtak 12. srpnja, kao poseban uvod u nastup dugoočekivane LP, nastupit će popularne The Frajle, dok će čast da otvore glavnu pozornicu sljedećeg dana, 13. srpnja, imati jedinstveni dubtechno sastav Minilinija, supergrupa napravljena od istaknutih glazbenika regionalne scene, Dejana Vučetića Vuče iz sastava Darkwood Dub, Vladimira Đorđevića iz Lira Vege, DJ Rahmaneeja i Borisa Mladenovića iz Jarbola. Istog dana, u petak, pred nastup reggae kralja Ziggija Marleya, publiku će razigrati MAiKA, fenomen balkanske scene koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa ni poznati bend Gogol Bordello sa kojima je ovaj energični sastav predvođen Idom Prester nedavno išao na zajedničku turneju. Završnicu tog dana priredit će beogradski DJ i producent Erick Kasell kojeg podržavaju zvučna imena elektronske scene kao što su Hardwell i Afrojack! Za početak groznice subotnje večeri 14. srpnja bit će zadužen heavy rock dvojac Multietnička atrakcija, dok će, pred nastup ikone Grace Jones, publika u glas pjevati hitove legendi čije je ime neraskidivo vezano za rock ovih prostora, sastava Bajaga i Instruktori! Posljednjeg dana festivala, 15. srpnja, prvi taktovi koji će se čuti sa glavne pozornice bit će obojeni jazz i funk zvukom beogradskog benda Naked.
Osim već objavljenih velikih svjetskih i regionalnih zvijezda, program Addiko Fusiona prvog dana festivala upotpunit će i uspješni kantautor i stvaralac neobičnog zvuka Marko Stojanović Louis. Njemu će se pridružiti novosadski punk rock bend Ritam Nereda, koji se mogu pohvaliti stažom od čak tri desetljeća. Publici na tvrđavi, u petak 13. srpnja, predstavit će se beogradski bend IrieFM, koji će donijeti novi pop zvuk pomješan s tradicionalnim pristupom. Tvrd, prepečen i vibrantan rock donosi Anton sa svojim bendom Hevi Hipi Bejbi, koje opisuju čelični sjaj i neobičan ritam. Trećeg festivalskog dana dolazi legendarni Nikola Vranjković, čije se pjesme proživljavaju intimno, poput putovanja kroz vlastite misli i iskustva, kao i miljenici novosadske muzičke scene Josip A Lisac, čiji zvuk obiluje višeslojnim rokenrolom i ska ritmovima. Na zatvaranje festivala dolazi jedno od najpoznatijih lica rap scene u regionu i prvak "tvrdog đira", Krešo Bengalka.
EXIT festival bit će održan od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstavit će neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.
Četverodnevne ulaznice za EXIT (12-15. srpnja) u prodaji su po cijeni od 510 kn. Dnevne ulaznice za četvrtak 12., petak 13. i subotu 14. srpnja dostupne su po 229 kn, dok za ulaznicu za nedjelju 15. srpnja treba izdvojiti 245 kn. Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima i online na stranicama Ticket Shopa i Entria. Na stranici službene turističke agencije exittrip.org, dostupni su i paketi koji osim ulaznica, sadrže i opcije za smještaj i prijevoz do festivala.