Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

DF press 2

U revijalnom programu treće, završene večeri jedanaestog Demofesta, u subotu 21. srpnja, nastupit će dr Nele Karajlić, grupa Goblini, kao i prošlogodišnji pobjednici najvećeg regionalnog festivala demo bendova, grupa Slonz, otkrili su organizatori na konferenciji za medije.

Navedeni izvođači pridružuju se imenima koja će zasvirati na Demofestu prve dvije festivalske večeri. Podsjetimo, prve večeri Demofesta, u četvrtak 19. 7., na bini festivala će svirati Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Dječaci i Wolfram, dok će druge večeri, u petak 20. 7. nastupiti Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis i Tyger Lamb.

Novinarima se obratila Brankica Janković, direktorica Demofesta, koja se osvrnula na nešto drugačiji koncept festivala: "Što se tiče programa Demofesta, dobili smo dosta upita zašto ove godine nema inozemnih izvođača, već nastupaju isključivo regionalni glazbenici. Mislim da je to logično, jer smo prošle godine tijekom nastupa demo bendova imali posjetu veću od 5.000 ljudi, što nam daje za pravo da mi budemo oni koji će promovirati našu regionalnu glazbenu scenu. U tom smislu se želimo pomalo vratiti i korijenima, da mi budemo festival neke, da kažem, ex-YU scene, bilo da se radi o demo bendovima ili bendovima koji već imaju svoju publiku i poznati su na ovom prostoru".

Najbolji demo bend ovogodišnjeg Demofest bit će nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 eura, drugo plasirani će osvojiti binsku opremu u vrijednosti 2.000 eura, dok će treće plasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 eura. I ove godine Demofest uručuje nagradu "Plavi bas", koji će dobiti najbolji basista Demofesta.

Također, predstavnici beogradskog SAE instituta će boraviti na Demofestu i tom prilikom odabrati i nagraditi jedan demo bend. Naime, odabranom bendu će SAE pokloniti određen broj sati za snimanje u glazbenom studiju instituta, a odabranu grupu će snimati studenti ove ustanove.

Ovogodišnji žiri, koji će na Demofestu ocjenjivati najbolje demo sastave regije, čine: Mirela Priselac Remi (Elemental), Darko Rundek, Zdenko Franjić (izdavačka kuća "Slušaj najglasnije"), Igor Lazić Niggor (ex-Monteniggers), Nikola Pejaković Kolja i Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Ulaz na sve večeri Demofesta će biti besplatan do 21.00h, dok će nakon tog vremena cijena ulaznice iznositi 5 KM. Uskoro će biti poznati i detalji dnevnog programa festivala.

Ostale detalje u vezi s Demofestom možete pronaći na službenom sajtu www.demofest.org, kao i Facebook stranici festivala.

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. 7. na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.