Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Beatrice Rana Nicolas Bets 2 01

Posljednji ovosezonski koncert Simfonijskog orkestra HRT-a iz Majstorskog ciklusa održati će se u četvrtak, 7. lipnja u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na ovom koncertu Simfonijskim orkestrom HRT-a ravnati će šef dirigent maestro Enrico Dindo. Program počinje Koncertnom uvertirom,svečanim djelom koje je Boris Papandopulo 1951. posvetio 25-ogodišnjici osnivanja tadašnje zagrebačke radio-stanice.Izvedbom Brahmsove 4. simfonije zaokružuje se i planirani ciklus Brahmsovih simfonija koje je Dindo izveoi snimio sa Simfonijskim orkestrom HRT-a.

Vjerojatno najpopularniji od ukupno pet, raskošni i moćni Treći koncert za klavir i orkestar Sergeja Prokofjeva,u rukama je talijanske pijanistice Beatrice Rane, mlade zvijezde u strelovitom usponu,

dobitnice najuglednije nagrade u svijetu klasične glazbe - Gramophon Classical Music Award - i to za mladu glazbenicu 2017. godine.

Ovaj koncert dio je prestižnog ciklusa Premium Concerts koncertne sezone2017./2018. Europske radijske unije (EBU) koja ga je na svoj raspored emitiranja uvrstila 15. lipnja 2018.

Ulaznice po cijeni od 40 i 60 kuna su u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Izravni prijenos koncerta možete pratiti na Trećem programu Hrvatskoga radija.