Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

so

Pretposljednji koncert Simfonijskog orkestra HRT-a ove sezone iz Majstorskoga ciklusa održati će se u četvrtak, 24. svibnja u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Simfonijski orkestar HRT-a  javnim izvođenjem i snimanjem glazbenih sadržaja, osobito s područja simfonijske glazbe, posebice nacionalne glazbene baštine i suvremenih djela hrvatskih skladatelja i umjetnika izvođača, sudjeluje u revitaliziji i očuvanju hrvatske glazbene baštine što je jedna od primarnih zadaća svih ansambala Hrvatske radiotelevizije. Na programu ovoga koncerta imat ćemo tako priliku čuti plesne stavke Suite u klasičnom stilu- odabrane dijelove baleta Balada o jednoj srednjovjekovnoj ljubavi Frana Lhotke, drugog, nakon Đavla u selu, važnoga Lhotkina baleta nastalog u suradnji s plesnim parom Mlakar. Slušamo i Koncert za orgulje i orkestar - novo djelo rezidencijalnog skladatelja Silvija Foretića, skladano na narudžbu Hrvatske radiotelevizije, namijenjeno iznimnom orguljašu i ovogodišnjem laureatu nagrade Porin  Pavlu Mašiću.

Na početku koncerta Simfonijski orkestar HRT-a, pod vodstvom maestra Mladena Tarbuka, izvest će simfonijsku pjesmu Noć na pustoj gori M. P. Musorgskog i briljantnu orkestralnu partituru koju je iz ritmike bečkog valcera izgradio Maurice Ravel.

Izravni prijenos koncerta biti će na Trećemu programu Hrvatskoga radija.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Cijena: 40 / 60 kn.