Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

BABASTILTZPRESS. Credit FREDRIK PETTERSSON

Dvadesetčetvorogodišnji švedski DJ i producent Baba Stiltz najavio je svoj novi EP „Showtime“ koji će biti njegovo prvo izdanje za izdavačku kuću XL Recordings. U susret novom izdanju objavljen je i spot za pjesmu „Maze“, koja će se na istom i naći i koji možete pogledati u nastavku.

„Ovaj EP je kolekcija pjesama snimljenih tijekom prethodnih par godina“, izjavio je Baba i dodao: „Sve one predstavljaju nešto kroz šta sam prošao, svakodnevne stvari, putovanja, tulume, upoznavanje ljudi, zaljubljivanje, čestu usamljenost itd. Sam naslov predstavlja to što i kaže, vrijeme za šou. Sve je vrijeme za šou, počevši od samih priprema, svakodnevnog putovanja, pritiska, stresa i uzbuđenja.“

Baba Stiltz se glazbom bavi od ranog djetinjstva, a svoju prvu pjesmu je napisao u vrtiću. Većinu kasnijeg djetinjstva i tinejdžerskih dana je proveo baveći se baletom, što je kod njega formiralo samodisciplinu u bavljenju glazbom. Glazba kojom se ovaj umjetnik bavi je u osnovi house, ali to radi na jedinstven način budući da se u svakoj pjesmi mogu naći utjecaji više žanrova.

Baba Stiltz će održati svoj prvi live nastup van Stockholma u Londonu 27. 6. u najvećem europskom kasinu Aspers Stratford nakon čega će nastaviti s DJ turnejom.