Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

ferragostojam11 cover 1

Nakon objave čuvenih Tram 11 kao prvih headlinera, poznat je i prvi val potvrđenih izvođača za predstojeći Ferragosto JAM 11. Zvučna imena koja spletom tehničkih i drugih okolnosti nisu nastupila na prošlogodišnjem jubilarnom izdanju, vraćaju se na živopisno Orahovačko jezero gdje se od 2. do 5. kolovoza održava ovaj najveći festival regionalne glazbene scene u Hrvatskoj.

Uz žanrovske kolege Tram 11, na jedanaestu ediciju Ferragosto JAM festivala stižu fantastični maheri rime Bolesna Braća te beogradski hip hop majstori Bad Copy. Line up-u se pridružuju zagrebački vladari rock balada i uspješnih eksperimenata van okvira PipsChips&VideoClips, šarmantna diva Zdenka Kovačiček s nedavno proslavljenih 60 godina bogate karijere iza sebe, te feel good melodični i energični punkeri Mašinko.

Od svojih početaka Ferragosto je usmjeren na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Uz akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernje nastupe raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica, omiljeni slavonski festival svakog ljeta privlači 15 000 mladih iz cijele Hrvatske, pa i šire.

Ferragosto kao mjesto susreta svježih glazbenih nada i velikih etabliranih imena, podupire i mlade dizajnere koji svake godine puno pozornosti posvete vizualnom identitetu. Za izradu ovogodišnjeg loga zaslužan je dizajner Vjekoslav Azenić koji je revitalizirao vizual s izdanja 2005. godine, omiljen velikom dijelu publike.

Osim u službenom aftermovie videu, atmosferu Ferragosta može se vidjeti i u live spotu kojeg je bend Sixpack na prošlogodišnjem nastupu snimio za pjesmu 'Dva minuta straha'.

Ulaznice

Early bird festivalske ulaznice u prodaji su putem Entrio sustava po cijeni od svega 70 kuna za sve dane festivala. Dostupne će biti sve do 14. siječnja 2018., nakon čega stižu nova potvrđena imena i cijena ulaznica raste. Festival organizira K.L.U.B. Dostava Zvuka.

FERRAGOSTO JAM 11
Orahovačko jezero, 2. – 5. kolovoza 2018.



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture