Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

biljana

Srpsko privredno društvo Privrednik ove godine slavi 120 godina od svog osnivanja 1897. godine u Zagrebu. Obljetnicu, kojom se Privrednik svrstava u jednu od najstarijih dobrotvornih organizacija u Hrvatskoj, Društvo će obilježiti svečanom akademijom koja će se održati u Zagrebu, u Hrvatskom glazbenom zavodu, 11. 11. ove godine s početkom u 20 sati, pod nazivom: „Srpsko privredno društvo Privrednik 120 godina oslonac mladima“.

U prvom dijelu kulturno-umjetničkog programa nastupit će Enes Kišević, književnik i dramski umjetnik iz Zagreba, Bogdan Diklić, dramski umjetnik iz Beograda, Milivoj Beader, dramski umjetnik iz Zagreba i Elis Lovrić, dramska umjetnica i kantautorica iz Labina. Zatim slijedi nastup poznate pjevačice etno muzike Biljane Krstić i Bistrik orkestra iz Beograda. Biljana Krstić i grupa „Bistrik“, iako spadaju među najuspješnije i najpoznatije glazbene izvođače etno glazbe u Srbiji, ovom prilikom će prvi put u svojoj karijeri nastupiti u glavnom gradu Hrvatske.

Na akademiji će se, pored prigodnog kulturno-umjetničkog programa, uručiti i ovogodišnji ugovori o stipendiranju novoj generaciji Privrednikovih stipendista.