Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

spancirfest

U deset dana trajanja, od petka 18. do nedjelje 27. kolovoza, najveći, najveseliji i najraznovrsniji hrvatski festival donosi 4 glazbene pozornice, 400 programa, ulične performere, Luminarium, food&fun u Kraljevskoj zoni, Vindiland, vrhunska vina u Vinskom gradu, 100-injak izlagača s bogatom ponudom, Heroje ulica, sadržaje za klince u Parku kreative, kreativne i glazbene radionice i još mnogo toga.

Zamišljen kao desetodnevna proslava kraja ljeta, Špancirfest je u ovogodišnjem izdanju poseban naglasak stavio na ujednačenost i raznovrsnost programa, kako bi tisućama posjetitelja, koji će svakoga dana napuniti varaždinske ulice, pružio užitak za sva osjetila.

Ovogodišnji Špancirfest u deset dana trajanja donosi više od 400 različitih sadržaja: koncerte na 4 pozornice, Architects of Air - Luminarium (od 19. kolovoza), 20-tak uličnih performera i teatara, hedonizam i zabavu u Kraljevskoj zoni, vrhunska vina u Vinskom gradu, najbolje od dizajna u Kreativnici, predstave, bogatu izlagačku ponudu, Vindiland i Park kreative za djecu, Varaždin iz zraka, varaždinsku obrtničku ulicu, art-ulicu te još mnogo, mnogo toga.

Od bogate festivalske ponude u prva tri dana festivala izdvajamo koncerte: Klape Maslina i Contra uz gosta Harija Rončevića, Radu Šerbedžiju i Zapadni kolodvor te Božu Vreću na  Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković. Ulaznice za Croatia osiguranje pozornicu mogu se kupiti na web stranici Špancirfesta, u sustavu Eventim ili na prodajnom mjestu ispred ulaza u vilu Bedeković, prije samog koncerta.

Marko Louis, Nipplepeople i Gretta nastupit će prvog vikenda na Stančiću, a Nola, Drvored i Soul Sisters na Korzu. Kraljevska zona također ima opsežan program, a prva tri festivalska dana tamo sviraju JamIT, Dino Dvornik Official Tribute band, The Evokers, Mostar sevdah reunion, Fajrunt te Queen real tribute.

Ulični program donosi nastupe Heroja ulica - pobjednika na našem natječaju za ulične svirače, ali i brojne performere i ulične teatre, koji će posjetitelje zabavljati na trgovima i ulicama povijesne jezgre Varaždina. Prvog vikenda s nama će biti Ulik Mecanocomic, Druckluft Orchester, Les Phalenes, Kraken Orchestra, The Swan Gods i Il Grande Piano.

Posebna atrakcija bit će Luminarium - velebno zračno zdanje površine veće od 1000 četvornih metara, postavljeno na Kapucinski trg, koje će posjetitelje transportirati u neki drugi svijet. Luminarium  s radom počinje u subotu, 19. kolovoza, a za to jedinstveno iskusto naplaćivat će se ulaznice po cijeni od 15 kuna pri čemu djeca do 14 godina, u pratnji odraslih, imaju besplatan ulaz.

Kraljevska zona, smještena pod zidine Starog grada i njegovog južnog i zapadnog bedema ponovno će biti mjesto susreta, druženja, opuštenog uživanja u probranoj street-food ponudih ponajboljih hrvatskih restorana, cooking showom Renea Bakalovića, Carlsberg pivnici, nastupima DJ-a, koncerata, partijanja ili ugodnog opuštanja u čarobnom okruženju.

I svi ostali sadržaji Špancirfesta: radionice i predstave u Parku kreative, ostale kreativne radionice (LOOP, MOP), Kreativnica u Uskoj ulici, Vindiland, obrtnička ulica, art-ulica itd. kreću punom parom.

Detaljan program možete naći na spancirfest.com/program