Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

5

Nakon nedavnog nastupa u Zagrebu, na sceni Amadeo, zajedno s Merimom Ključo, te nastupa na šibenskoj tvrđavi, Vrećo će počastiti i Varaždin svojom osebujnom pojavom i nastupom. Pjevač anđeoskog glasa, koji za sebe kaže da je po svom senzibiltetu jednako muškarac i žena, izaziva kako divljenje tako i kontroverzije.

Ovaj osebujni interpretator i autor sevdalinki rođen je 1983. godine u Foči i vrlo brzo je postao regionalna senzacija. Odlikuju ga visok i mekan glas, te upečatljivi scenski nastupi koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nizom koncerata s ansamblom Halka tijekom 2013. i 2015. godine osvojio je mnogobrojnu publiku diljem Bosne i Hercegovine. Nakon dva uspješna albuma s ansamblom, odlučuje se na snimanje solo albuma „Moj sevdah“, snimljenog a capella. Njegova najpopularnija pjesma svakako je ,,Lejlija” posvećena njegovoj majci, za koju kaže da je zaslužna za sve što je i što stvara kroz umjetnost.

Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". Ovoga ljeta, uoči koncerta u Šibeniku, pojavit će se i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ - radi se o snimci live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno  izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Koncert počinje u 21h, a cijena ulaznica je 70 kn.