Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

GordanaMarkovic UciniStoMoras video still

Nakon iskoraka u samostalnu glazbenu karijeru i objave singla „Što smo naučili“, talentirana glazbenica Gordana Marković, nastavlja predstavljati novi autorski materijal – nakon radijske premijere početkom tjedna, danas je i službeno objavljen njen novi singl "Učini što moraš". Pjesma je dostupna u digitalnom obliku, a predstavljen je i prateći videospot, koji možete pogledati u nastavku.

Malo je glazbenika čiji su talenti mnogobrojni i koji se mogu snaći u raznim okruženjima i glazbenim izričajima. Jedna od njih svakako je Gordana Marković, pjevačica, gitaristica i kantautorica iz Zagreba. Ovu talentiranu glazbenicu i autoricu publika prepoznaje kao polovicu dua Auguste, s kojim je objavila dva studijska albuma i ostvarila nominaciju za Porin, te kao jednu od stalnih izvođačica u HRT-ovoj emisiji „A strana“.

Kao dio raznih glazbenih projekata već je nekoliko godina aktivna sudionica domaće glazbene scene, a s početkom 2019. odlučila je učiniti hrabri iskorak te se publici predstaviti kroz samostalnu glazbenu karijeru. Prvi korak u tome bila je objava singla i videospota „Što smo naučili“, a sada nam predstavlja novu autorsku pjesmu – „Učini što moraš“.

„Ovo je pjesma o pomirenju, prihvaćanju i strpljenju koje nam svima ponekad nedostaje. Zbog toga sam i poželjela da se u aranžmanu nađu baš violončelo i klarinet, koji jako dobro dočaravaju i naglašavaju atmosferu samog teksta i glazbe“, otkriva Gordana o novom singlu.

Za produkciju pjesme zaslužan je Tomislav Šušak (Vatra), koji stoji i iza singla „Što smo naučili“, a s kojim Gordana marljivo radi na pjesmama za svoj prvi samostalni studijski album. U kreiranju pjesme sudjelovali su i Matej Milošev (violončelo), Branimir Norac (klarinet) te Jerko Jurin (bubnjevi).

U kreiranju pratećeg videospota ponovno je sudjelovao tim zaslužan i za video prvog singla; ideja i realizacija spota "Učini što moraš" djelo su redatelja Filipa Tota, za montažu je zaslužna Maida Srabović, dok je Gordanin styling u spotu pomno birala Ljupka Tanevska. "Spot koji prati pjesmu također ima tu smirujuću atmosferu, Filip Tot je ponovno briljirao" otkriva Gordana svoje oduševljenje videom i nastavlja: "U potpunosti sam zadovoljna kako je ideja koju sam imala dok sam pisala pjesmu na kraju provedena i glazbeno i vizualno.".

I dok je video dostupan putem Gordaninog YouTube VEVO kanala, pjesma je od danas dostupna za slušanje i na digitalnim glazbenim platformama – u Hrvatskoj su to Deezer i Google Play.

Posljednjih nekoliko dana, Gordana je provela na kratkoj promotivnoj turneji po Istri i Kvarneru, promovirajući novi singl na tamošnjim radijskim postajama, što je publika mogla pratiti i putem njenih društvenih mreža.

Promociju nastavlja i u narednim tjednima, a pred njom je i nastup u sve zamjećenijem koncertnom serijalu Living Room Session zagrebačkog Vintage Industrial Bara, gdje će nastupiti 22. svibnja, u sklopu kojeg se publici u opuštenoj atmosferi predstavlja dvoje glazbenika. Gordana Marković tada će nastupiti u društvu prijatelja i kolege glazbenika Dina Purića.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici