Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

vizual nominacije rap

Nakon nekoliko godina izbivanja sa scene, Edo Maajka vratio se „u plus“ albumom „Put u plus“ kojim je potvrdio svoje mjesto na domaćoj rap i off sceni.

Okupivši bend od međunarodno poznatih i priznatih glazbenika, među kojima je primjerice gitarist Yogi Lonich, „Cornellov čovjek“, Edo je dobio dodatnu dozu željeza u punokrvnu zvučnu sliku albuma. To nije promaklo domaćoj glazbenoj kritici koja je njegovo izdanje uvrstila u izbor najboljih domaćih albuma 2018. opisavši ga antidepresivnim spojem hip hopa, rocka, funka i d'n'b-a. Dvorana zagrebačkog Doma sportova u kojoj je Edo održao veliki nastup u studenome, prva je postaja njegove koncertne misije izvlačenja iz minusa, glazbenog, bankovnog i emocionalnog...

Tempiran u vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Kandžijin„Beton“ pojavio se kako bi dodatno začinio borbu za najbolji rep album godine. S njegovom kamenom (betonskom?) bistom na naslovnici, album je donio tvrde beatove, duhovite rime i svijet kakvog ga vidi Kandžija Osjekanović, a pjesme poput „Ko te šta pito“ i „Grah“ repaju već svi, od ekipe s basketa do školaraca širom Hrvatske. „Želim da “Beton” dođe tiho, bez prevelike najave, pompe i samo udari“, poručio je nedavno, a mi s veseljem očekujemo nastavak betoniranja i izgradnju novih katova Kandžijine pjesmarice.

Kad više ne možeš na miru do dućana po pastu i sredstvo za pranje kupaonice, kad tvoje lajne postanu dio svakodnevnog govora i obavezni citati u novinskim člancima, TV emisijama i na predavanjima, onda je vrlo vjerojatno da se zoveš Vojko V i objavio si album za kojim je jednako poludjela kritika i publika. Prošla 2018. za splitskog je repera godina iz snova: na YouTubeu broji milijune klikova, „ZAMP mu šalje zlatnike“, a „petkom više ne vrti muziku u klubu Quasimodo“ već ima koncertni raspored pretrpaniji od Doma sportova u kojem je održao nastup za pamćenje. Mnogi bi na njegovom mjestu usporili ritam i opušteno uživali u stečenoj slavi, al' Vojko V ne može!

Više o prvom izdanju Rock&Off nagrade saznajte na službenim web stranicama– vidimo se 31. siječnja u Tvornici!

Prijenos dodjele nagrade moći će se pratiti na Iskon.TV-u, na posebnim Rock&Off kanalima (Rock&Off HD kanal 521 / Rock&Off SD kanal 511), koji će s emitiranjem početi nekoliko dana ususret samoj dodjeli.