Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

ThomGreg Williams 2

Frontmen legendarnog Radioheada, Thom Yorke, objavit će novi solo album, koji je ujedno i glazbena podloga za novi film „Suspiria“ koji je režirao Luca Guadagnino. Album naslovljen „Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)“ bit će objavljen 26. listopada za izdavačku kuću XL Recordings, a prvi singl „Suspirium“ možete već sada preslušati u nastavku.

Album „Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)“ sastoji se od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pjesama nešto tradicionalnije strukture, kao što su „Unmade“, „Has Ended“ i „Suspirium“ čija je osnovna glazbena tema ujedno i glavna tema filma.

Glazbeno gledano, ovo izdanje predstavlja kombinaciju klavirskih balada, elektronske glazbe u maniri njemačkog Krautrocka, slojevitih vokalnih dionica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melankolije. Pored Thoma, svoj doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautista te Londonski suvremeni orkestar i zbor.

Film „Suspiria“ je remake istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i s originalom, smještena u Berlin 1977. godine. Film će, kao i album, svoju svjetsku premijeru doživjeti 26. listopada. Glazba iz filma bit će dostupna na svim digitalnim streaming i download platformama, kao i na duplom CD-u i duplom ružičastom vinilu.