Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

5T8C9623Kako to zvuči kada se veliki glazbeni igrači „zaigraju“ s tuđim pjesmama friško su nam između ostalih pokazali Metallica, Steven Tyler (Aerosmith) s Nunom Bettencourtom (Extreme) i Billy F Gibbons (ZZ Top). Dečki iz Metallice su 2. rujna imali prvi koncert svoje sjevernoameričke turneje „WorldWired“ u Madisonu (Wisconsin).

Publiku su iznenadili zasviravši „Stupid Girl“ od Garbagea. Kako to zvuči te je li Metallica odradila dobar posao, provjerite sami:

Steven Tyler je udružio snage s Nunom Bettencourtom kako bi izveli klasik Rolling Stonesa „Brown Sugar“. Pjesma je snimljena i nalazi se na kompilaciji „Muscle Shoals … Small Town, Big Sound“ posvećenoj preminulom Ricku Hallu koji je bio vlasnik legendarnog FAME (Florence Alabama Music Enterprises) studija u  Muscle Shoalsu u Alabami. Album je osmislio njegov sin – Rodney Hall zajedno s Keithom Stegallom, a uz Tylera i Bettencourta neki od izvođača su i Kid Rock, Tom Johnston, Michael McDonald.  Country zvijezda Alan Jackson izvodi također pjesmu od Stonesa "Wild Horses," dok Jamey Johnson, Willie Nelson, Chris Stapleton i Lee Ann Womack izvode pjesmu Boba Dylana "Gotta Serve Somebody." Album će biti u prodaji od 28.9.2018.

Jedna od najpoznatijih svjetskih brada – Billy Gibbons također ima obradu i to "Standing Around Crying" Muddya Watersa. I ne samo da ima cover, ima cijeli album u pripremi a moći ćemo ga čuti 21.9.2018. Album je naslovljen „The Big Bad Blues“ a na njemu će se naći i:

1. Missin’ Yo’ Kissin’ (Gilly Stillwater)
2. My Baby She Rocks
3. Second Line
4. Standing Around Crying (Muddy Waters)
5. Let the Left Hand Know…
6. Bring It to Jerome (Jerome Green)
7. That’s What She Said
8. Mo’ Slower Blues
9. Hollywood 151
10. Rollin’ and Tumblin’ (Muddy Waters)
11. Crackin’ Up (Bo Diddley)

Kako zvuči „Standing Around Crying“ poslušajte: