Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

mimo

Osmi i završni koncert pete MIMO sezone održao se 3. lipnja 2018. u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

Pod naslovom "Domaći etno i svjetski jazz" nastupili su koprivnički bend OGENJ i hrvatsko-talijanski projekt riječkog multiinstrumentalista Zorana Majstorovića, ATMA MUNDI ENSEMBLE!

Na ovom koncertu sugovornici su bili: Davor Hrvoj (Umjetnički voditelj jazz projekata HDS-a / Urednik Hrvatskog jazz portala / Jazz novinar i suradnik portala SoundGuardian) i Aleksandar Dragaš (glazbeni kritičar - Jutarnji list / Globus).

MIMO projekt se i u svojoj petoj sezoni proveo kao ciklus koncerata u MSU s izravnim prijenosom na Prvom programu Hrvatskog Radija i live video streamingom, kroz koje se predstavlja kvalitetna i autentična neovisna domaća glazba do tada zanemarena u javnim medijima. Projekt je u sezoni 2017/2018. obuhvatio organizaciju ukupno 8 koncerta kojima je i ovaj put predstavio široj publici ponajbolje sastave i kantautore hrvatske alternativne glazbene scene. Od svakog je sastava izrađen i live video spot jedne pjesme snimane tijekom koncerata. Bitan suradnik u projektu je Grafička škola Zagreb, koja je osigurala opremu, snimanje i video montažu za izravni video prijenos koncerata. Projekt MIMO daje značajni doprinos jačanju hrvatske glazbene scene izradom audio i video zapisa kojima se intenzivnije predstavlja nova kvalitetna glazba u Hrvatskoj, ali i u Europi preko EBU (European Broadcasting Union) razmjene.

U petoj sezoni održano je ukupno 8 koncerata na kojima je predstavljeno 16 izvođača/bendova, kao i u dosadašnjim sezonama:
8.10.2017. TREES OF MAINE i MAYALES
12.11.2017. SVEMIRKO i ŠUMSKI
3.12.2017. JASTUK i MNOGI DRUGI
4.2.2018. SPIRITUAL MARKET i B’s FUNstallation
4.3.2018. ZMaJ i PORTMAN
15.4.2018. SPLEEN G i OTPISANI KLAN
6.5. 2018. DON_T GO i ROPPONGI RED
3.6.2018. OGENJ i ATMA MUNDI ENSEMBLE