Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Bonham 3

Na dan rođenja Johna Bonhama (31.5.), bubnjara grupe Led Zeppelin i po mnogim uglednim magazinima najboljeg bubnjara svih vremena, u njegovom rodnom gradu Redditchu u Engleskoj podignut je spomenik njemu u čast.

Spomenik visine nešto manje od 2 metra, širine od gotovo 4 metra i težine 2200 kilograma, prikazuje Bonhama u akciji za bubnjevima. Na poleđini gonga ispisano je njegovo puno ime (John Henry Bonham), datum rođenja (31.5.1948.) i smrti (25.9.1980.) te simbol s albuma Led Zeppelin IV koji ga predstavlja. Uz spomenik stoji i posveta: Najizvanrednijem i originalnom bubnjaru svog vremena, popularnost i utjecaj Johna Bonhama nastavljaju odjekivati unutar glazbenog svijeta i šire.

Bonham 2

Izrađivač skulpture Mark Richards koristio je "anti grafiti" boju, vjerojatno poučen vandalskim činom kada je netko grafitima uništio skulpturu Davida Bowiea niti dva dana od njezinog postavljanja početkom ove godine u Aylesburyu.

Kampanju postavljanja spomenika pokrenula je Bonhamova sestra Denise prije nekoliko godina, dopuštenje je konačno dobila u listopadu prošle godine. Većinu sredstava potrebnih za pokriće troškova dao je privatni donator.

Bonham 1