Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

mozartine

U tijeku su posljednje pripreme pjevačkog studija Mozartine prije koncertne turneje u Oslu od 22. do 27. svibnja.

Djevojke odlaze na put u Oslo gdje će održati nastup u prestižnoj dvorani Oslo Konzerthus, 24. svibnja, a dva dana nakon toga, 26. svibnja održat će koncert i u Hrvatskoj katoličkoj misiji.

Velikim koncertom u Oslo Konzerthusu proslavit će dan Državnosti u Hrvatskoj i nacionalni Dan Ustava koji se u Norveškoj održava 17. svibnja.

Bit će to veliki i svečani događaj na kojem će sudjelovati i hrvatsko veleposlanstvo iz Osla na čelu s veleposlanikom Hrvojem Marušićem te tristotinjak državnih uzvanika.

Osim što će održati koncert u Konzerthusu, tijekom svog boravka Mozartine će zapjevati i u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Oslu gdje će uveličati slavlje Svete Potvrde hrvatskih iseljenika pa će tako i za njih održati koncert 26. svibnja.

Mozartine će pod dirigentskom palicom Ive Majcenić i uz klavirsku pratnju pijanistice Lorene Deidda predstaviti hrvatsku i stranu klasičnu glazbu iznimnih autora kao što su Mozart, Strauss, Debussy, Hatze, Cossetto i dr. te će na najbolji način prezentirati svoju domovinu i grad Zagreb iz kojeg dolaze.

Ovo je jedna u nizu od uspješnih turneja zbora koji nas je već i ranije s dirigenticom Ivom Majcenić predstavio diljem Europe i svijeta te su tijekom svojih prethodnih turneja zapjevali u prestižnim dvoranama kao što je Carnegie Hall u New Yorku, Europski parlament u Bruxellesu i dr.

Već krajem 2018. godine zbor putuje na još jednu europsku turneju o čemu ćete čuti više početkom jesenske sezone. Kao najavu turneje djevojačkog zbora Mozartine, dječji zbor Schubertine koji djeluje unutar Pjevačkog studija Mozartine nastupiti će 17. svibnja na svečanoj proslavi Dana Kraljevine Norveške u Zagrebu, a u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Norveške iz Zagreba.  

Podsjetimo, djevojački zbor Mozartine okuplja talentirane djevojke u dobi od 12-18 godina s područja grada Zagreba, a u rujnu otvara audiciju za nove članice ovog renomiranog zbora.      

Djevojkama želimo puno sreće i uspjeha u Oslu!