Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

inm web post 800x600 inm breakthrough v2 0

Nastup na jednom prestižnom festivalu poput INmusic festivala ponekad bendovima život znači. U sklopu natječaja "INmusic breaktrough 2018" redakcija SoundGuardian portala odabrala je svoje hrvatske i slovenske favorite između velikog broja prijavljenih bendova. O kome se radi provjerite u nastavku.

Hrvatski predstavnici

ISCHARIOTZSKY
– Natječaji koje festivali organiziraju za neafirmirane izvođače postoje upravo zbog bendova poput ovog. Bend Ischariotzsky je apsolutni favorit cijele redakcije SoundGuardiana. Sjajno je čuti kako novoosnovani bendovi prate glazbene trendove i svoju kreativnost iskazuju na jedan, u Hrvatskoj ipak nepoznat, način. Ischariotzsky mogu bez ikakvih prepreka nastupati na velikim pozornicama širom svijeta. Jedva čekamo čuti kako zvuči ostatak njihovog repertoara i pratimo njihovo osvajanje publike!

MARY MAY
– Nakon vala novih kantautorica koji je zapljusnuo naše područje, Mary May je novo kantautorsko ime koje je iskučio. Jako lijepa blues melodija u kombinaciji s folk americanom i sugestivni tamni alt daju natruhe vrlo visoke kvalitete. Ovo je prvi singl Mary May koja još uvijek skriva svoj identitet, ali zvuči kao da zaista može držati pozornost svojim gradacijama u pjesmi.

PAUL THE WALRUS
– Odjednom su svi počeli pričati o novom bendu Paul The Walrus, a kad smo ih poslušali, tada smo i mi shvatili what's the fuss. Užasno pozitivni dečki koji garantiraju plesnjak. Bend svira kvalitetni pop-rock koji hrvatski radiji trebaju puštati ako već puštaju Beatlese, ali pametni vizualni identitet je ono na što ovi zagrebački dečki obraćaju pažnju.

ORVEL
– Orvel je bend koji već nekoliko godina gradi kvalitetan imidž. Pametni tekstovi i mainstream rock s uzorima na braću Engleze njihova su dobitna kombinacija. Tečna glazba, lijepi glas i synthevi su nešto što će posebno žene voljeti.

IMPLIED COMPLEX -
Hip hop u stalnoj kombinaciji hrvatskog i engleskog nije nešto što je često kod nas. Ovo bi moglo sjajno zvučati na jednoj od onih manjih pozornica nakon 1 u noći! Fora melodije i sjajan beat još su jedna karakteristika ove grupe.

Slovenski predstavnici

ALICE BLUE
– Mariborski bend Alice Blue stvara jednu prekrasnu i modernu pop glazbu, savršenu za vožnju autom. Jedinu malu zamjerku imamo na izgovor engleskog jezika, ali vjerujemo da će to zaista biti neznatno kada budu na pozornici.

LILLITH CAGE
 – Glazbu Lillith Cage možemo opisati kao romantično brutalnu. Zvuče mračno i uznemirujuće, a opet s dozom nade i jake emocije. Vrlo je osvježavajuće čuti jaki ženski glas koji dominira.

NOAIR
– Alternativni pop bend NOAIR vješto balansira između melodioznosti koja može proći na radio stanicama, ali i kod zahtjevnije underground publike. Njihovi su tekstovi socijalno angažirani, ali ne bježe ni od zadiranja u vlastitu nutrinu.

SOULGREG ARTIST & BIGLIGHTS BAND
– Pjevač, gitarist, producent, autor i aranžer, sve je to SoulGreg Artist koji je svoju glazbu okarakterizirao novim žanrom – Soul & Rollom! Izrazito plesna i feel good glazba kao da je stvorena za vruća ljetna poslijepodneva na festivalu. Sjajni gitarski riffovi daju puninu cjelokupnom zvuku i možda ovakva vrsta glazbe nije za velike mase slušatelja, nego više za intimne skupine, ali ga je lijepo slušati bilo da je riječ o manjim klubovima ili velikim i otvorenim prostorima.

FUTURSKI
– izrazito upečatljiv vokal ono je što karakterizira zvuk Futurskog. Ako ste ljubitelji glazbe 80-ih, onda će vam se svidjeti kako zvuče zakonitosti preslikane u današnje doba. Zvuče jako melankolično, u isto vrijeme i daleko i blizu. Voljet ćete ih ili mrziti. To je ljubav na prvi pogled. Mi ih volimo!