Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

crystal castles

Alice Glass, bivša članica benda Crystal Castlesa optužila je Eathan Katha za dugogodišnje zlostavljenje. U izjavi koja je u javnost izašla ovaj tjedan otpužila je Katha za silovanje, fizički napad, manipulaciju te druge vrste zlostavljanja, koje je Kath opovrgnuo s komentarom da je to sve čista mašta Alice Glass.

Glass je izjavila kako je Kath njome manipulirao na sve moguće načine samim time što je kroz period vremena naučio puno o njoj pa je to i iskoristio. Nije joj dozvoljavao da sudjeluje u intervjuima, čitao je njezine privatne e-mailove, oduzeo joj mobitel i kreditnu karticu, određivao joj što će jesti i nositi te s kim smije razgovarati, navodi kako je zlostavljana na psihičkoj i fizičkoj bazi. Dalje objašnjava: rekao je kako ljudi dolaze na koncerte zbog njega, da ja uništavam bend. Jedna od najtežih odluka u mom životu bila je odlazak iz benda. Stvaranje glazbe i bend, performansi i fanovi bili su sve što sam imala na ovom svijetu, zaključujući kako joj je trebalo puno vremena da se oporavi od zlostavljanja, manipulacija i psihičke kontrole, no smatra da je odlazak iz benda bila najbolja moguća odluka koju je mogla donijeti.

Eathan Kath također je progovorio u javnosti putem svojih odvjetnika te objasnio da je povrijeđen izjavama Alice Glass o njemu i njihovoj prijašnjoj vezi. Njezina priča plod je bujne mašte. Imam mnogo svjedoka koji mogu potvrditi da nikada nisam bio grub prema Alice, stoji u Kathovoj izjavi.

Obzirom na cijelu situaciju, Crystal Castles otkazali su sve nastupe, uključujući i pojavljivanje na Voodoo festivalu u New Orleansu ovog vikenda. Turneja sjevernom Amerikom trebala se održati sredinom studenog.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici