Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

judas priest

Novi album Judas Priesta, pod nazivom Firepower, nastavak je albuma Redeemer of Souls iz 2014. godine te će izaći početkom sljedeće godine. Uz Halforda i Tiptona albumu je pridonio i Ritchie Faulkner, dok su producenti Andy Sneap i Tom Allom.

Halford je za VintageRock.com na Loudwire Music Awards, gdje je „Lemmy“ odnio nagradu za životno djelo, izjavio: još uvijek stvaramo glazbu, ponajviše zbog vlastitog zadovoljstva, uvijek je izazov stvoriti onu pravu melodiju... jednostavno je fantastičan osjećaj.

Ono na što se Halford osvrnuo jest doprinos Faulknera bendu i samom albumu. Izjavio je kako je Faulkner prvi put s bendom radio na albumu Redeemer of Souls te je s njima odradio turneju, čim je postao dovoljno iskusan kao glazbenik da im se pridruži i na nadolazećem albumu, Firepower. Kada ste u bendu, naučite puno toga nastavlja Halford te ističe Ritchie svira stvarno nevjerojatno na ovom albumu, samim time što smo stvaranju pridonijeli Ritchie, Glenn i ja – ovo je do sada jedno od najboljih djela.

Judas Priest potvrdili su turneju u Sjedinjenim Državama koja počinje 13. ožujka 2018. u Wilkes Barre, Pennsylvania te završava 1. svibnja u San Antoniu. Do početka turneje bend će znati hoće li biti uvršten u Rock and Roll kuću slavnih.