Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

legendary 1

The Legendary su četvoročlani rock sastav iz Muenchena, koji je osnovan 2014. godine. Osnivač i frontman benda, ujedno i gitarista Thorsten Rock zajedno s bubnjarem Stefanom Torjesom pokreće svoju glazbenu priču kojoj se ubrzo priključuje i mladi gitarista Alexander Pozniak te basista Basti Philipp.

Njihova glazba se može okarakterizirati kao mješavina stare škole hard rocka i stoner rocka što samo po sebi daje preporuku da ih poslušate. Mix Queens of the Stone Age, Monster Truck, ZZ Top pa sve do Zeppelina i ranih Guns and Rosesa.

legendary 2

Glavni autor i pokretač Thorsten Rock je osebujna pojava na njemačkoj rnr sceni, a činjenica da je glazbeno djelovao i na američkom tlu u Seattlu samo mu ide u prilog, tako da ćete u njegovom vokalu teško osjetiti akcent, a i način na koji stvara i izvodi pjesme vas vodi direktno u svijet američkog stoner rocka pa čak i ranog grungea.

Početkom 2017. godine bend izdaje i album prvijenac "Let’s get a little high" koji bendu donosi status jednog od najperspektivnijih rock bendova Njemačke. Za prvi singl s albuma, pjesmu "Half A Devil’ su snimili i prateći video:

Vrlo su koncertno aktivni pa ih tako 2015. Tito&Tarantula uzimaju za predgrupu na europskoj turneji na kojoj sviraju 22 koncerta širom Europe.

U sklopu promocije prvog albuma bend je nedavno okončao i turneju sa sjajnim bandom Pristine gdje su također odsvirali 15-tak koncerata.

Album  "Let’s get a little high" možete poslušati OVDJE

Više o bendu na sljedećim linkovima:
instagram.com/TheLegendaryBnd
thelegendaryband.com
facebook.com/TheLegendary.Official
twitter.com/TheLegendaryBnd
youtube.com/TheLegendaryOfficial