Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Papandopulo 1

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u nedjelju, 1. listopada završeno je 6. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, a ocjenjivački sud proglasio je dobitnike u pet kategorija. Uz prisustvo stranih gostiju iz EU, kratkim koncertom prvonagrađenih obilježen je i Međunarodni dan glazbe.

U proteklih pet godina Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo zaista je uspjelo pomoći odabiru i pripremi najboljih mladih glazbenika, što dokazuju i sami nagrađeni, koji su nakon Natjecanja ostvarili niz nastupa te osvojili zapažene nagrade na međunarodnim natjecanjima u čemu im je, prema njihovim izjavama, ovo natjecanje bilo od neprocjenjive važnosti. Većina njih zauzela je svoje mjesto u samom vrhu hrvatskog reproduktivnog umijeća te su postali prepoznatljiva imena glazbene scene.

Papandopulo 3

Od utemeljenja Natjecanja 2012. godine u četverogodišnjem ciklusu održana su natjecanja u 20 kategorija. Ove godine mladi hrvatski glazbenici natjecali su se u kategorijama: solo pjevanje, glasovir, rog, truba, trombon i tuba. Natjecanje se održalo u tri izlučna kruga, a najbolji natjecatelji uz novčane nagrade dobili su i posebne nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog  skladatelja.

Papandopulo 3

Svi nagrađeni dobili su i mogućnost nastupa na nizu hrvatskih festivala te studijskog snimanja za Hrvatsku radioteleviziju, dok su svi prvoplasirani osvojili solistički nastup.

Najbolji mladi glazbenici 6. Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo su: trubač Luka Buljan, trombonist Ivan Mučić, pjevačica Darija Auguštan i pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar. U kategorijama tube i roga prva nagrada nije dodijeljena.

Papandopulo 4

Prvonagrađeni mladi glazbenici nastupit će na Svečanom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem mo Uroša Lajovica u četvrtak 26. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19,30 sati.