Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Jimi and The Garage Band

Jimi & The Garage band, solo projekt splitskog gitarista Saše Jimi Kesića, krajem prošle godine predstavio je dvostruko izdanje albuma pod imenom „Narcis i Zlatousti/Kamera za snove“, a promovira ga novim singlom „Imam li izbora?“ s indie pop albuma „Kamera za snove“.


„Imam li izbora“, poput većine pjesama s albuma prikazuje različite životne faze kroz koje je Jimi prolazio - nostalgiju, poneko razočarenje i na kraju novu sreću, koje je kasnije i oživio u svojoj glazbi, koju karakterizira prije svega iskrenost.
Tekst je napisao Dinko Fazinić, a za glazbu i aranžman je zasužan Saša Jimi Kesić.
Saša Jimi Kesić započeo je karijeru sredinom osamdesetih godina kao osnivač splitske grupe Tužne uši. Svirali su po svim značajnijim mjestima pokojne države, a najveći uspjeh doživjeli su 1987. godine kao finalisti festivala “Omladina” u Subotici. Ubrzo po raspadu banda, Jimi je pokušao nastaviti sa Stigmatom tamo gdje su “Tužne uši” stale, ali ta priča zbog različitosti karaktera nije dugo potrajala. Razne životne i emocionalne nevjere su na neko vreme nasukale Jimija na hridi muzičke apstinencije pa je prije godinu dana odlučio započeti sa samostalnim autorskim radom.