Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Alen Duras

Mladi i iznimno talentirani glazbenik i pjevač Alen Đuras objavio je videospot za debitantski singl "Dotakni mi lice" na svom YouTube/VEVO kanalu. Pjesma je u manje od dva tjedna od radijske premijere ušla u nacionalnu listu TOP40, što je samo još dokaz više da se radi o odličnom početku karijere koju je započeo nakon finala showa The Voice - Najljepši glas Hrvatske.

U suradnji s producentom Sinišom Reljićem, koji je ujedno i autor pjesme zajedno s Lukšom Đurašom, izabrao sam pjesmu za koju smatram da će naići na veliku podršku i prihvaćanje od strane publike. Kad sam je prvi put čuo, odmah sam znao da je to pjesma za mene. Rekao bih da je spoj balade i popa s prizvukom rocka u ovom slučaju ispričao jednu ozbiljnu i osjećajnu ljubavnu priču u kojoj se svatko od nas može prepoznati. Osobno sam se unio svom dušom u vokalnu izvedbu misleći pritom na svaki slog i svaku riječ. Mogu reći da sam sretan pjevač i čovjek, jer je ova pjesma našla mene i ja nju na prvo slušanje. - istaknuo je pjevač o pjesmi.

Autor pjesme Siniša Reljić istaknuo je kako je jedan dio pjesme, točnije intro i vers, nastao prije otprilike 3 godine.

Skladajući ovu pjesmu stavio sam se u ulogu slušatelja koji želi poslušati interesantnu ambient-pop pjesmu kojom će malo odlutati u mislima od svakodnevice. Nisam želio siliti završavanje pjesme, nisam je želio završiti pošto poto, tako da je ovaj dio pjesme odmarao dobre 2 godine u ladici. Lani (2016) se izrodio i refren te se završava aranžman. Baš u periodu kada smo nudili pjesmu eminentnim izvođačima, stupam u kontakt s Universal Musicom koji traži debitantsku pjesmu za Alena Đurasa. Alen je na pjesmu reagirao instantno, sa željom da je upravo ta pjesma ono što traži i s čim bi htio krenuti u pjevačkoj solo-karijeri. Smatram da je Alen otpjevao i unio u pjesmu jednu emociju i energiju  koja je fantastična, i taj spoj će sigurno dirnuti slušatelje i vjerujem da će im se jako svidjeti. - dodao je.

Alen Đuras je na poziv Dražena Žanka nosio jednu od glavnih uloga u mjuziklu Mirakul. Već početkom godine HRT ga angažira kao jednog od vokala u glazbenoj emisiji A strana, a kao krunu dosadašnjeg djelovanja, nastupa kao jedan od pratećih vokala i sudionika u koreografiji ovogodišnjeg predstavnika Hrvatske na Euroviziji u Ukrajini (Kijev) - Jacquesa Houdeka.