Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

FIl Tilen

Novim, upravo objavljenim singlom "Ko vam je reko" Fil Tilen predstavlja i hrabre iskorake u nepoznato – u autorskom i glazbenom produkcijskom dijelu surađivao je s novim ljudima, Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem, potpisao ugovor za novi label - Universal Music Hrvatska, i snimio videospot koji je ovaj put animiran.

Sjajan videospot djelo je renomirane animatorice Ire Bulić aka Nisamtapir i PULSAR Produkcije. Videospot će svoju televizijsku premijeru imati u petak 23.06.2017. u HRT-ovoj glazbenoj emisiji Poprock.hr, a istog dana će se pojaviti i na Tilenovom YouTube/VEVO kanalu.

Pjesma Ko vam je reko je odgovor na trenutno stanje u zemlji, ali i na Zemlji. To što se metaforički lansiram na Mars je odraz mog unutarnjeg nezadovoljstva svojom okolinom i ljudima. Raketu sam morao izgraditi od glomaznog otpada i smeća, jer samo to sam pronašao oko sebe. Za raketno gorivo koristim ljudsku zlobu, zavist, neimaštinu, lažna obećanja i pohlepu. Moje zeleno odijelo u kojem odlazim na Mars daje odgovor na ono za čim tragam i identično je onom koje nosi Mali Princ u istoimenoj noveli Antoinea de Sainta-Exuperyja. - Fil Tilen

Novi singl objavljen je nakon dvogodišnje diskografske pauze, odnosno albuma "Predstava Počinje" koji je promovirao s preko stotinu koncerata diljem regije i dijaspore. Trenutno na svoju glazbu i videospotove ima petnaest milijuna pogleda putem YouTubea. Krajem 2016. gostovao je u showu "Tvoje lice zvuči poznato" u koji je ušao na vlastitu inicijativu i jedini je izvođač koji nije pozvan od strane produkcijske kuće, nego se sam pojavio na audiciji i na taj način dobio angažman.

Singl "Ko vam je reko" hrvatskoj publici dostupan je u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa:
https://filtilen.lnk.to/KoVamJeReko