facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2012
Format Albumi
Vrsta / Indie rock / Punk rock / Lo-Fi
Dodano Ponedjeljak, 13 Listopad 2014
Žanr Rock
Length 49:42
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2012
Država US
Etiketa XL Recordings
Catalog Number XLLP576
Edition details Producent: Kevin McMahon
Tags XL Recordings Kevin McMahon

Review

I know the world's a scary place, that's why I hid behind a hairy face, u pjesmi My Eating Disorder pjeva, danas golobradi, Patrick Stickles poznatiji kao frontmen benda Titus Andronicus. Upravo je ta osmominutna stvar središnjica njihovog trećeg albuma „Local Business“.

Titus Andronicus oformljen je 2005. godine u Glen Rocku, New Jersey (SAD). Trenutno se sastoji od pet članova, no kroz godine se postava dosta izmjenjivala. Kao najveće glazbene uzore navode britanski post-punk bend Pulp te američki indie rock kvartet Neutral Milk Hotel.

Njihov prvi album „The Airing of Grievances“ (2008.) je prilično nezamjetno prošao kod kritike i publike dok je drugi uradak, „The Monitor“ (2010.), debitirao na sedmom mjestu Billboardove ljestvice Heatseekers chart, koja prati mlade glazbene nade.

„Local Business“ je potpuna suprotnost prijašnjem albumu „The Monitor“, ponajviše zbog tekstova. Stickles se godinama bori s poremećajem u prehrani te se na ovome albumu više puta referirao na svoje stanje svijesti koje je poprilično negativno. Pjesme My Eating Disorder i In a Big City su najbolji primjeri toga. Album je pun himničnih refrena i arena-rock riffova koji ponekad nalikuju na pokoju pjesmu Brucea Springsteena. Iako je bend najavio kako će „Local Business“ biti punk album, takvih pjesama je samo nekoliko. No, to im se ne može uzeti za zlo jer im je, ako ništa, barem lirika punk naravi. Možda je najveća mana ovoga albuma njegova raznovrsnost glazbenog izričaja. Iako to može biti i najveća prednost, ovisno o ukusu.

Sve u svemu, za Titus Andronicus zasigurno ćemo čuti još puno puta. To se naročito odnosi na one koji prate taj glazbeni žanr. Prilično mladom bendu uspjelo je ono što rijetkima danas pođe za rukom; pronaći svoj prepoznatljiv, a opet potpuno originalan i stvarno kvalitetan zvuk. „Local Business“ je album koji ima potencijal postati klasikom indie punk-rock žanra te ući u obaveznu lektiru jednog wannabe hipstera.

Domagoj Justament

Hits 468
The Monitor « The Monitor Titus Andronicus Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42