facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Unexpected


Bookmark

Data

Released Studeni 2009
Format Albumi
Vrsta R&B / Soul jazz
Dodano Subota, 14 Svibanj 2011
Žanr R&B
Length 39:26
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Concord Music Group / Stax
Tags

Review

Dvije godine nakon izlaska jednog od najuspiješnijeg albuma njezine karijere The Art of Love & War Angie Stone ponovo nam se vraća u velikom stilu albumom Unexpected. Ono što bi za fanove ove dive, koju svrstavamo u rang sa pjevačicama poput Whitney Houston i Mariah Carey, moglo bit neočekivano je malen pomak od njenih prijašnjih napora. Poznata po korištenju samplova starijih klasika i jednostavnih melodija nad novim beatovima Angie ovaj put ide prema nešto modernijem zvuku što je vidljivo u synth pop pjesama Free za koju ljudi govore da zvuči kao nešto što bi Rihanna odbacila te Tell Me koje nisu toliko loše samo nisu vrijedne dive Angienog kalibra.
 
Unexpected je himnama prožet album o nadilaženju životnih drama i nedaća koje u pojedincu grade samopouzdanje poput jednog od onih self-help bestsellera za koje možeš čut samo na Oprah Showu.
 
Iako bi se okret od klasičnog soula koji je dominirao prethodnim albumom prema više urbanom štihu mogao protumačiti kao nešto novo, to je za Angie samo povratak njenim glazbenim korijenima započetih za mene još davnih 80-tih godina prošlog stoljeća sa svojom grupom Sequence, poznatoj po tome da su prva grupa koja je ujedinila hip hop sa soulom i to mnogo prije nego što su o tome P. Diddy i Mary J. Blidge počeli razmišljati.
 
No od tih davnih 80-t Angie Stone postaje bolje znana kao majka Neo-soula. Tragovi tih jednostavnih melodija i doo wop harmonija vidljivi su u bezvremenskim baladama poput Kiss All Over Your Body, Why Is It i Maybe koja je po meni jedna od najkvalitetnije napisanih i aranžiranih pjesama na albumu i gdje se vodilo računa o istinskom pričanju priče, dobro rapoređenim pratečim harmonijama i samom toku pjesme.
 
Angie nas na plesni podij odvodi pjesmama poput Hey Mr. DJ i I Don't Care. I Ain't Hearin' You, ujedino i prvi singl sa albuma vijerno slijedi ostale sa svojom hrabrom gitarom i ritmičnim bas linijama. No pošto Angie ne čuje nikoga i nije ju briga sigurno će zanemarit da mi trebamo nešto više od zaraznog refrena I Ain't Hearin' You da bi ju shvatili ozbilno no vjerojatno te pjesme nisu za to niti skladane, već da bi uzivali u ritmu i opustili se uz korake laganog Two-stepa. 
 
Jedina mana ovog albuma je ta da traje samo 39 minuta, 36 ako isključimo intro i outro, no i to ćemo zanemariti kad vidimo Angienu sposobnost da se vrati u bilo koje vrijeme i ostavi svoj trag kao kreator jednostavnih, uvjerljivo prekrasnih pjesama sa familijarnom i bezvremenskom dopadnosti.
 
Patra Zengal
Hits 567

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42