facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Begin to Hope


Bookmark

Data

Released Lipanj 2006
Format Albumi
Vrsta Chamber Pop / Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Anti-folk / Avantgarde / Piano Rock
Dodano Srijeda, 23 Studeni 2016
Žanr Pop-Rock
Length 47:15
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2006
Država Europa
Etiketa Sire / Dancing Bear
Catalog Number 9362-44112-2
Edition details objavljeno: 13.6.2006.; produkcija: David Kahne i Regina Spektor; snimano: SeeSquaredStudio i New York Noise Studios, NYC
Tags Dancing Bear Regina Spektor Sire Records David Kahne

Review

Dvadeset i nešto godišnjakinja, slavenskih korijena, iz New Yorka i bolja od Norah Jones. Tko je ta Regina Spektor, odakle je došla i što radi?

Gospođica Spektor je predstavnica takozvane anti-folk scene koja donosi punk stav, žestinu i sirovost te politički angažirane tekstove u tradicionalni američki folk ili običnim riječnikom rečeno: uz klavir ili gitaru se melodično raspravlja o gorućim svjetskim i domicilnim problemima. Ili još običnije: hrpa novih Dylana, Joni Mitchell i Steve Earle klonova. Koji se još k tome odbijaju brijati i tuširati. «Novi hipiji» rekao bi drug Eric Carman ali za Reginu se to lakmus pravilo ne može primijeniti. Ona u svoje tekstove unosi fikciju, biblijske motive te opijate kao i doživljaje iz privatnog života i sve to pakira u mješavinu klavira i nešto ritam mašine te vokala.

Uostalom, dvije pjesme su korištene u Seriji svih serija ™: Crime Scene Investigation a na web stranici stoji ponosno petokraka i dok Norah Jones pjeva o ljubavi i ostalim trash emocijama, kraljica Regina pjeva o kokainu, seksu za jednu noć i November Rain na radiju.

Od naroda za narod, i to se osjeti.

Antonio Hadrović

Hits 371
Regina Spektor Albumi Kronologija Far » Far

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42