facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2011
Format Albumi
Vrsta Downtempo / Techno / Alternative/Indie Rock / Indie Electronic
Dodano Četvrtak, 22 Rujan 2011
Žanr Electronic
Length 54:16
Edition date 2011
Država UK
Etiketa Warp Records
Catalog Number WARPCD208
Edition details Datum objave: 25.4.2011.; Produkcija: Guillermo S. Herren i Roberto C. Lange
Tags

Review

Prefuse 73 samo je jedan od pseudonima američkog glazbenog producenta Guillerma Scotta Herrena, čija bismo umjetnička ostvarenja mogli okarakterizirati kao neku vrstu psihodelične elektronske glazbe. Sedmi album objavljen pod ovim pseudonimom, pod nazivom The Only She Chapters, donosi glazbu poprilično različitu od prethodnih ostvarenja, u kojima u jednostavnosti izričaja prevladavaju elementi hip-hopa, ritmičnost, pa mogli bismo čak reći i simetrija glazbenih uzoraka.

Ovaj se album od prethodnih razlikuje upravo po odstupanju od sklada. Neobičan i psihodeličan, album se sastoji od 18 pjesama, a jedino što bismo i mogli nazvati donekle „simetričnim“ nazivi su pjesama, od kojih svaka počinje upravo kao i sam naziv albuma, riječima The Only. Tako album prati Jedini kontakt koji je ona spremna dati, Jedinog lopova za ukrasti tonalitet, Jedinu gitaru koja će umrijeti sama, pa čak i Jedino ponavljanje, što su doslovno prevedeni naslovi samo nekih od simbolično nazvanih pjesama.

Spoj raznovrsnih elektroničkih efekata, zvukova iz prirode i, ponegdje, ženskih vokala donosi melankoličan i sanjiv ugođaj koji prevladava cijelim albumom. Zvukovi zvona, nadlijetanje helikoptera, šumovi mora, glasanje galebova u daljini, a možda i nešto sasvim stoto što neodoljivo podsjeća na te, sasvim obične i svakodnevne zvukove, sve to funkcionira u zajedništvu i međusobno se nadopunjuje, a album je pomalo teško doživjeti priključite li jednostavno slušalice i odslušate ga dok surfate internetom, onako usput.

Pjesme su takve da ih treba pojačat' na najjače, takve da trebaju prožeti sve oko slušatelja, cijeli prostor u kojem se nalazite, tako da vam se učini kao da slušate razgovor elemenata koji čine svaku pjesmu. Sve to da biste mogli osjetiti energiju psihodelije koju ovaj album donosi.

Antonia Drezga

Hits 449

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42