facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Live in Arena Zagreb

Bookmark

Data

Released Siječanj 2009
Format Video
Vrsta Rock
Dodano Ponedjeljak, 10 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 2
Edition date Rujan 2009
Etiketa Croatia Records
Edition details CD + DVD
Tags

Review

Ključni dani Prljavog kazališta su davno iza nas. Nema više hrabrih i beskompromisnih ploča kao što je bio Crno-bijeli svijet, ovo je nažalost vrijeme Radio Dubrave. No, upornost se Prljavcima mora priznati, oni i dalje izdaju albume osjetno niže kvalitete nego prije, ali i dalje ostaju zanimljivi publici. Upravo je to razlog, uz estradno kumstvo Milanu Bandiću, što je baš Prljavcima dana ta čast da otvore Arenu Zagreb.

Nije to bila reklama samo Prljavcima, njihov koncert je bio veliki test za samu Arenu i pitanje hoće li to zdanje imati isključivo sportsku funkciju ili će uspijevati parirati inozemnim razvikanim građevinama poput Bercyja u Parizu ili Foruma u Milanu. Vrijeme je pokazalo da to može, u manje od godinu dana riječ Arena se počela više vezati za Zagreb nego nekad za Pulu.

Oko koncerta i snimanja istog je uložen velik trud. Impresivna scenografija kopirana od Rolling Stonesa (što u slučaju Prljavaca i nije novost) je popraćena vrhunskim video uprizorenjem čija kvaliteta može parirati i onim razvikanijim stranim dvd izdanjima. Ipak, ponekad sve skupa bude smiješno, npr. dok Bodalec koji je brand sam za sebe izlazi uređen kao domaća verzija Bona Voxa ili cover DVD-a koji izgleda kao da ga je likovno oblikovao sam Thompson.

Početak koncerta je uistinu mlak. Pjesmuljak Tajno ime nikako nije nešto čime bi se trebao otvarati ovakav veliki koncert, no Prljavci su morali uputiti publiku na svoj posljednji studijski album. Taj album su predstavili s četiri pjesme, valjda i sami svjesni da se od njih traže isključivo stare stvari.

Što se tiče starih stvari, Prljavci su uredno prošli kroz pjesmaricu oduševljavajući publiku hitovima od kojih i dalje dobro zarađuju. Ti hitovi ne stare. Svjedok tome je mahom mlađa publika koja je u vrijeme nastajanja tih pjesama savladavala vještine puzanja. Uz takvu publiku Prljavci se nisu trebali posebno razbahatiti oko nastupa, bilo je dovoljno samo svirati i pjevati, što su korektno i odradili.

Samo sviranje nije ponudilo ništa novo, prosječnost je glavno obilježje ovakvog koncerta. Vrhunska okolina u obliku scenografije, snimke i publike te stari hitovi su ono što drži Prljavce. I dok god je publike, Prljavci će ziheraški svirati svoje stare hitove, uz par novih pjesama koje će zadovoljiti najljuće fanove. Prljavo kazalište tako već radi godinama. Nema tu ništa revolucionarno.

Hits 633

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42