A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Mixed Up Mary
Žanr Pop-Rock
Grad Zagreb
Država Hrvatska
WEB https://www.mixedupmary.com/
Tags Mixed Up Mary

Bookmark

Nesputanost i kreativnost su pomno odabrane riječi koje ponajbolje opisuju Mixed Up Mary, noir-pop peteročlanu skupinu čiju osnovicu čine muzičari i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić. S obzirom na zajedničko životno putovanje te neizmjernu ljubav prema glazbi i umjetnosti, bilo je samo pitanje vremena kada će započeti istraživati što su u stanju stvoriti zajedno i na muzičkom planu. Istovremeno različitog glazbenog ukusa, upravo se zajedničko stvaranje glazbe isprva činilo pravim izazovom, koji su hrabro prihvatili; a pokazalo se vrlo zabavnim i dinamičnim.

I tako je stvorena Mixed Up Mary, zamišljena kao naopaka djevojčica iz istoimenog crtića, koja stvari radi na svoj način i u svemu tome neizmjerno uživa, unatoč prijekorima onih koji „znaju“ kako stvari moraju izgledati. Nešto kao Antuntun, dobro nam poznati neumoran um koji često radi nelogične, ali jako zabavne stvari. Upravo se takve osobe nerijetko slobodno i nesputano izražavaju kroz umjetnost, a za Anu i Konrada će se ubrzo pokazati kako oko sebe mogu okupiti nekolicinu kvalitetnih muzičara i stvoriti bend koji će odisati nesputanim duhom.

Svoje zajedničko glazbeno stvaralaštvo vrlo su brzo predstavili svojim prijateljima i kolegama, te su u najbližoj Konradovoj okolini – među članovima skupine Elemental, pronašli nekolicinu muzičara koji su povjerovali u tu priču i pristali biti dio nje; pridružuju im se klavijaturist Davor Zanoški i gitarist Erol Zejnilović, a nakon nekog vremena i bubnjar Silvio Bočić (Mangroove, Darko Rundek). I tako Mixed Up Mary počinje predstavljati skupinu nesputanih i kreativnih muzičara sklonih izazovima, spremnih istraživati, zaroniti u sebe, biti ono što jesu i biti neopterećeni trendovima, te na osnovu svog individualnog i zajedničkog glazbenog iskustva biti u mogućnosti to i glazbeno izraziti.

Uz sve navedeno, Mixed Up Mary je i sama Ana Lovrenčić, autorica glazbe i tekstova. Piše poeziju, koju povremeno izdaje. U Velikoj Gorici vodi popularnu glazbenu igraonicu za djecu „Anina glazbaonica“, u kojoj najmlađe upoznaje s glazbom, a predškolce priprema za glazbenu školu. Živi glazbu u svakom trenutku svog bivanja, nesputano i kreativno.

U lipnju 2015. godine skupina je samostalno objavila EP izdanje „Rano je za sutra“, dok su tijekom 2017. iznjedrili i dva nova singla popraćena videospotovima – „Zauvijek“ i „Ljetna“. Njihov glazbeni rad doveo ih je do kreiranja i debitantskog albuma „Umolomni“ te suradnje s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska, pod čijim okriljem 5. listopada 2018. objavljuju album prvijenac, uz predstavljanje naslovnog singla i videospota „Umolomni“.

Budući da su već nekoliko godina dio domaće glazbene scene, aktivni su bili i na koncertnom planu. Svoju su glazbu do sada publici uživo predstavili koncertima u Zagrebu (KSET, Tvornica kulture, Močvara, Vinyl, Rockmark, Spunk...), riječkom klubu Tunel, u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, kao i na Ferragosto i Exposure Festivalima.

Albumi (1)
Songs (11)
Albumi Albumi
Umolomni
Mixed Up Mary
Songs 11 Comments 0
4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 16 Studeni 2018
Released 2018
Format Albumi
Vrsta Indie pop / Chamber Pop / Alternative Pop/Rock
Length 41:00
Br. diskova 1
Etiketa Universal Music
Žanr Pop-Rock
Price 0.00 €

Hits 1317

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima