A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2012
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / New Wave/Post-Punk Revival
Dodano Utorak, 03 Listopad 2017
Žanr Pop-Rock
Length 51:18
Edition date Rujan 2012
Država Europa
Etiketa Island Records
Catalog Number 0602537118748
Edition details objavljeno: 17.9.2012.; producenti: The Killers, Stuart Price, Steve Lillywhite, Damian Taylor, Brendan O'Brien i Daniel Lanois; snimano: svibanj 2011. - svibanj 2012 - Battle Born Studio, Las Vegas, Nevada i Blackbird Studio u Nashvilleu, Tennessee
Tags Daniel Lanois Brendan O'Brien Steve Lillywhite Island Records The Killers Stuart Price Damian Taylor

Review

Da će novi album Killersa biti dobar mogli smo pretpostaviti po najavnoj pjesmi "Runaways", ali da će biti toliko dobar nismo mogli pretpostaviti čak ni prema prvom njihovom albumu. Izvrni Amerikanci znaju što rade, a svojim četvrtim studijskim albumom "Battle Born" dali su do znanja da su sada bend koji je prošao nekoliko pokušaja promjene žanrova, ali je sasvim sazrio u svojoj glazbi.

Znamo da je bend imao turbulentnih razoblja između posljednjeg albuma "Day & Age" do danas, a glavne probleme im je zadavao pjevač Brandon Flowers. Čas bi imao solo karijeru, pa je izdao solo album, pa je najavljeno kako Killersi više neće svirati zajedno, a nakon toga su svi zagriženi fanovi konačno došli na svoje. Početkom godine objavljeno je kako su dečki iz Vegasa u studiju i snimaju album. I sva sreća što su se na to odlučili. Prije četiri godine objavili su posljednji album, a novi zvuči kao da nikada nisu ni otišli. Srećom, "refrešali" su svoj zvuk, koji je na "Battle Bornu" predivan!

Od "grand openinga" pjesmom "Flesh and Bone" pa sve do posljednje pjesme, koju su krstili imenom kao i album, Killersi više ne ostavljaju sirovi zvuk u ušima kakvog su imali u vremenima "Somebody Told Me", već ugodan, kvalitetni zvuk po kakvom ćemo ih dugo pamtiti. Drugopozicionirana, najavna pjesma, "Runaways", tipični je zvuk starih Killersa zbog refrena, a kako djelomično podsjeća na "Read My Mind" dosta je pamtljiva i pjevuši je već vjerojatno pola kugle zemaljske. Pomak od starijih albuma benda vidi se po riječima pjesama koje je uglavnom pisao upravo Flowers, a koji je, sudeći po albumu, u romantičnom razdoblju života. Ovaj put ne pjeva o depresiji ljubavi, već dokazuje kako je sazrio kao glazbenik. "The Way It Was" te "Here With Me" idu baš u tom smjeru.

Zvuk albuma i nastavlja se u tom tonu, a pjesme povezane tematikom tjeraju slušatelja da zaboravi koja je pjesma, koji im je film u glavi te da samo uživaju u glazbi. Filmska muzikica nastavila se i malo žešćom pjesmom "The Rising Tide". Prelagana za album je svakako "Heart Of A Girl", koja nekako ne štima za uvertiru u veselu "From Here On Out". Dotična je potencijalni sljedeći hit s albuma, a za razliku od najavne pjesme, ostavlja puno veseliji dojam od "Runaways". "Battle Born" na kraju potiče na ponovno preslušavanje albuma, koji je od početka do kraja predivan. Istina, imaju i oni još nekoliko kikseva, ali čitavi "Battle Born" složen je kao svojevrsna "best of" kompilacija benda. Ne zato jer su pjesme već poznate, nego upravo zato jer je bend u album dao najbolje od sebe. Da ih ne bi previše hvalili, tko zna što nas očekuje u budućnosti. Killersi su sjajni, ali znali su i oni imati nekoliko ne-sjajnih svojih trenutaka. "Battle Born" je svakako uživancija pa ne propustite.

Đurđica Sarjanović

Hits 1424
Day And Age « Day And Age The Killers Albumi Kronologija Wonderful Wonderful » Wonderful Wonderful

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima