facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2008
Format Albumi
Vrsta Alternative Pop/Rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter / American Trad Rock / Christmas
Dodano Utorak, 20 Prosinac 2016
Žanr Blagdanski
Length 41:32
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2008
Država Europa
Etiketa A&M Records
Catalog Number 0602517830363
Edition details objavljeno: 26.11.2008.; producent: Bill Bottrell; snimano: Odditorium Studio, Mendocino, CA.
Tags Sheryl Crow A&M Records Bill Bottrell

Review

Na eklektičnom je božićnom, premda minutažom kratkom, albumu Sheryl Crow mnogočega previše: stilova, od funka, soula, gospela do rocka, fraziranja i svakako previše nepotrebnih, neuspjelih i neprimjerenih aranžmanskih promjena općepoznatih standarda.

Početni izvrsni gospel s odličnim zborom pratećih vokala Go Tell it on The Mountain je nažalost samo svijetli izuzetak, jer nakon blijede The Christmas Song (Chestnuts Roasing on an Open Fire) slijedi swingerska verzija White Christmas u svemu inferiornija od blistavih izvedbi nenadmašnog Binga Crosbyja ili Elvisa Presleyja, primjerice. Ill Be Home for Christmas je otpjevana tako nenadahnuto da se nameće pitanje zašto je uopće uvrštena na album, ali pravi problemi tek slijede: kroz bespotrebno ubrzanu Merry Christmas, Baby u funky aranžmanu protkana je iritantna fraza koja bi mogla odlično poslužiti kao podloga televizijskim reklamama poput one u kojoj naizgled uravnotežena žena ostavlja muškarca na kolodvoru. Zato što se zaljubila u paradajz.

The Bells of St. Marys, najbolja i najuvjerljivija vokalna izvedba na Home for Christmas je tek kratak predah do nove katastrofe, Blue Christmas. Bespotrebno vokalno kompliciranje, od kojeg uostalom pati većina pjesama, i veseo, prpošni ugođaj primjereni su Tužnom Božiću kao koračnica Tihoj noći.

O Holy Night je naprosto dosadna poput Ill Be Home for Christmas, a There is a Star That Shines Tonight, autorski doprinos Sheryl Crow božićnoj pjesmarici, blijeda je tužbalica s mnogo općih mjesta koja teško da će doživjeti nove verzije budućih blagdana i potpuno se uklapa u anemičan opći dojam. Prekrasna velška uspavanka All Through the Night mudro je ostavljena za kraj i uzvišenom sjetom priziva atmosferu s albuma Norah Jones. Volio bih je čuti u njenoj izvedbi. Jedna dobra i dvije izvrsne pjesme premalo su da bi zadovoljile i najnezahtjevnije slušatelje. Ovaj album neću ponijeti doma za Božić.

Darko Lesinger
izvorno objavljeno 16.12.2008.

Hits 604
Detours « Detours Sheryl Crow Albumi Kronologija 100 Miles from Memphis » 100 Miles from Memphis

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42