facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
I Am... Sasha Fierce


Bookmark

Data

Released Listopad 2008
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B
Dodano Petak, 07 Listopad 2011
Žanr R&B
Length 41:40
Broj diskova 2
Edition date Studeni 2008
Država Europa
Etiketa Music World Music / Columbia / Sony Music / Menart
Catalog Number 88697 19492 2
Edition details objavljeno: 18.11.2008.; izvršni producenti: Beyonce Knowles i Mathew Knowles
Tags Beyonce Columbia Mathew Knowles Beyonce Knowles

Review

Beyonce, jedna od najuspješnijih žena današnjice, mnogo duguje svome imidžu. U maniri starih hollywoodskih zvijezda ne nudi medijima ništa više nego što im je prijeko potrebno, svoj privatni život drži striktno za sebe, multitalentiranost pokazuje snimajući i filmove u kojima i ne glumi tako loše. Njeni interesi su ono što nam nudi, za njenu intimu smo uskraćeni.

Naravno, kad se radi o superzvijezdi takve osobnosti, album za koji ona kaže da će pokazati najviše o njoj, pobudi globalni interes. Pogotovo kad ona za sebe kaže da je podvojena ličnost. Ono što bi u svakoj drugoj državi završilo kod psihijatra, u Americi je eto završilo na broju jedan.

Pod ovim ne želim reći da je Beyonce loša pjevačica. Beyonce ima izvrsne vokalne sposobnosti i sposobna je napisati odlične pjesme, ali njeni albumi su većinom prazan hod s ponekim genijalnim singlom. Oba diska I Am... Sascha Fierce potvrđuju to pravilo.

Razvlačiti 11 pjesama na dva albuma, a sve u svrhu koncepta može zazvučati jako umjetnički, no ovdje je to odrađeno jako plitko. Tu se uopće ne radi o dvije ličnosti, jedan disk su balade, drugi brže pjesme. Cijela stvar s dvije različite ličnosti tu pada u vodu, kao da Beyonce kao takva ne želi biti seksi, a kao da Sascha želi povaliti ono prvo što joj dođe pod rukom.

I Am... kao nježniji i melodičniji disk ima odličan početak. If I Were A Boy je punokrvni spori r"n"b koji govori o muškoj i ženskoj strani veze s gitarističkom podlogom i Beyonceinim emocionalnim vokalom u prvom planu. Nakon tog slijedi odličan Halo, grleni piano pop koji još više pokazuje koliko je Beyonce moćna dok pjeva dobre pjesme. I kad čovjek pomisli da ove balade ne mogu krenuti u lošem smjeru, sve pada u vodu. Prvi disk postaje sve dosadniji, jednoličan u svojoj namjeri da su pjesme sve lošije, i konačno se nagrđenom arijom Ave Maria i sirupastom Satellites koplje zabija u samo dno dna nekvalitete.

Sascha Fierce počinje maestralno. Single Ladies kao funky oda ženskoj moći ustoličuje Beyonce na vrhu plesnog r"n"b-ja. Ostatak albuma kao da pokušava prepiliti isti taj tron. I dok bi electropop Radia i mogao samo tako pomesti top liste, Diva produkcijskom nakrcanošću krije nedostatak pjesme, Sweet Dreams loše krade Beyonceinu najljuću protivnicu, Rihannu, a sve završava debaklom o mobitelskoj pornjavi, Video Phone.

Kad Beyonce jednom objavi album Greatest Hits, taj album će biti odličan. Sjetite se samo Crazy In Love, Deja Vu, Irreplaceable, Work It Out, sve redom odlični singlovi. I I Am... Sascha Fierce ima konja za utrku velikog hita, ali samo potvrđuje Beyonceinu staru boljku: ona je pjevačica singlova, cijeli albumi nisu njeno polje.

Ivan Glazer

Hits 812
B'Day « B'Day Beyonce Albumi Kronologija 4 » 4

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42