facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Danas sutra


Bookmark

Data

Released Lipanj 2015
Format Albumi
Vrsta / Pop / Hip-hop / Funk / Pop-Rap
Dodano Četvrtak, 02 Srpanj 2015
Žanr Pop-Rock
Length 48:39
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2015
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Catalog Number CD DALLAS 805
Edition details objavljeno: 19.6.2015.; produkcija: TBF
Tags Dallas Records TBF

Review

Iznenađujuće, na mala vrata bez prevelike pompe, novo studijsko izdanje TBF-a, „Danas Sutra“, ugledalo je svijetlo dana prošli tjedan. Tri godine stanke od posljednjeg „Pistaccio Metallic“ dalo je naznake kako će bend krenuti u nekom drugom smjeru, no, nakon inicijalnih preslušavanja, čini se kako to ipak nije slučaj.

Ovim albumom TBF je izgubio svoj snažan glazbeni potpis. Ono što je do sada istinski „udaralo“ slušateljstvo, a to je prvenstveno tekstualni aranžman ukomponiran vrsnim skladbama, na „Danas Sutra“ je prekoračilo svoj limit i palo u kategoriju reciklaže. Ideje začete na Pistaccio Metallic, one koje su „stale na loptu“ nakon vrhunca kreativnosti zvane „Galerija Tutnplok“ i donijele nešto opušteniji TBF, na ovom uratku spojene su s prepoznatljivom satirom i oštrinom, i to ne na dobar način. Da se razumijemo, standard kvalitete studijske snimke i izvedbe je i dalje tu, TBF ipak uživa preveliki ugled da bi si dopustio propust na tom polju.

Pjesme poput „Krist“ su zbilja tematski banalne, a „Neću Ti Ništa“ je lošiji pokušaj hita „Mater“. Niti otvaranje „Danas Sutra“ uz apokaliptični riff i rafal rima o krhkom „danas te ima, sutra te nema“ životu ne „pucaju“ na prava mjesta. „Tremor“ iz vedra neba uvodi country element, što subjektivno smatram promašajem, no ipak „El Pas“ najbolje predstavlja što ovaj album jest. Kombinacija dobrih starih instrumentalnih navika uz očigledan „kreativni blok“ koji je bacio ovo studijsko izdanje u stagnaciju.

Na kraju krajeva, pitanje je što nam je novoga donijelo „Danas Sutra“. 11 pjesama prepoznatljive strukture uz poneki neočekivani skok u country vode, reciklaža već davno ispričanih kritika domaćeg društva, te nešto laganije numere uz poneku šalu bez cinizma i ironije. Premalo ako se uzme u obzir kakav standard je postavio TBF u zenitu svoje karijere, a i činjenica da je već tri godine prošlo od „Pistaccio Metallic“ ne ide u prilog ovom nosaču zvuka. Isto tako, iako je rano govoriti, ne naslućujem zasad nijedan hit među pjesmama, što bi mogli dodatno spustiti hype ovom još uvijek vrsnom splitskom sastavu. TBF može i mora bolje od ovoga.

Mislav Miličević

Hits 1414
Pistaccio Metallic « Pistaccio Metallic The Beat Fleet Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42