Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

takemeasiam

Prošlo je i više od mjesec dana otkako je Nola Blue Records objavila po meni uistinu "strašan" album "Take Me As I Am - The Muscle Shoals Sessions". Naime, radi se o albumu vrlo indikativnog naziva i doista nema nikakvog razloga da se to upravo tako i uzima i shvaća. Ona je upravo takva i kao takvu, treba je i prihvaćati. Ona je Meg Williams, a njezin album tako i zvuči, kao pravi "Muscle Shoals Sessions".

Naime, Meg svojom glazbom ali i scenskim nastupom i nadahnutom izvedbom plijeni svakim danom sve više pozornosti brojnih poklonika ovog glazbenog stila. Meg nam donosi jednu pravu malu oluju svojim nastupnim albumom za Nola Blue Records. Koliko znam, vlasnica ove izdavačke kuće Sallie Bengston usko surađuje s Betsie Brown a to je samo znak da svjetsku radijsku promociju odrađuje Blind Raccoon. Sve ove dame dale su sebi truda i njihova nova glazbena priča je pred vama, dragi moji "blues lovers".

Već od prvih tonova i sekundi albuma čuje se kako je Meg doista sjajna glazbenica u svakom pogledu; podrijetlom iz Finger Lakes a sada stacionirana u Nashvilleu, ona će vas pomesti sadržajem kojeg vam nudi na ovom svom nastupnom albumu.

Njezina priča intenzivnije se razvija od prije dvije godine kada je na sebe privukla pozornost svih koji nešto znače u ovoj "branši", svojim nastupnim EP-jem "Maybe, Someday". Taj EP otvorio joj je mnoga vrata i Meg je to znala iskoristiti na najbolji mogući način.

Ove godine na IBC-u u Memphisu Meg je ostavila značajnog traga gdje je predstavljala Kentucky Blues Society i gdje je bila "the house band director" za događanje ili manifestaciju "the Women In Blues Showcase."

S druge pak strane, mnogi Meg Williams uspoređuju sa Susan Tedeschi i Bonnie Raitt, no moj osobni doživljaj njezine glazbe njezina je osobnost i snažna autorska crta. Uz odličan producentski posao Johna Gifforda III, te sjajnu glazbenu ekipu Willa McFarlanea na gitari, Claytona Iveya na klavijaturama i opaku ritam sekciju, koju čine Bob Wray na basu i Justin Holder na bubnjevima, Meg je s ovom ekipom dostignula sjajne i apsolutno iskrene glazbene trenutke. Moram još navesti da se na albumu pojavljuju i Dan Wecht na gitari i Sara Rogers na back vokalima.

Album je dojmljiva kolekcija 12 originalnih, autorskih pjesama koje je skladala sama Meg Williams ili je to učinila u suradnji s skladateljima poglavito iz Nashvillea a to su: Claire Kelly, Scott Barrier, Chase Walker, Terry Goose Downing i Jenny Teator.

I da zaključim, zapravo nema nikakve dvojbe, Meg Williams se izvrsno snalazi u ama baš svim pjesmama. I to je jedini razlog zašto neću isticati niti jednu pojedinu skladbu, jednostavno slušajte album od početka do kraja i samo uživajte.

PREPORUKA:
Album "Take Me As I Am -The Muscle Shoals Sessions" Meg Williams je baš to i upravo samo to! I stoga u nastupajućih gotovo 46 minuta prepustite se odličnoj glazbi i samo uživajte!

Više o svemu saznajte na:
www.megwilliamsmusic.com
www.facebook.com/megwilliamsguitar
www.instagram.com/megwilliamsmusic
TW: @megwilliamsband
VIDEO:https://www.youtube.com/channel/UC_ypDeQy1Sy1rWtNoQcSl_A
itunes.apple.com/us/album/take-me-as-i-am-the-muscle-shoals-sessions/1457437346
Amazon: www.amazon.com/Take-Me-as-I-Am-The-Muscle-Shoals-Sessions/dp/B07Q2DSGKM
Linkfire: https://blind-raccoon.lnk.to/TakeMeAsIAm
http://blindraccoon.com/clients/meg-williams/

Popis pjesama:

1. Come on Over to Me
2. Tell Everybody
3. Shame
4. Little Bit of the Devil
5. Played by the Blues
6. Sometimes I Need You Too
7. Take Me As I Am
8. What About Me?
9. Can't Keep Waiting On You
10. I Feel a Heartache Coming
11. Make a Move
12. Take a Chance on My Love

(Nola Blue Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici