Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sweet release

Možete li zamisliti kako je to kada imate informaciju gotovo dva puna mjeseca prije nego što će neki album biti objavljen, a taj neki album i nije tamo neki, već je to prvi solo album istinskog blues majstora, čovjeka koji je tako puno albuma i koncerata odradio svojim dionicama na klavijaturama da se tome uopće ne zna broj? O kome se radi? On je Reese Wynans, glazbenik koji je držao "background" velikom S.R. Vaughanu. Točno prije 13 dana, 1. ožujka, izdavačka kuća Provogue za Mascot Label Group objavila mu je album "Sweet Release".

Reese Wynans je svirao s mnogim glazbenicima još od tamo kasnih 60-ih, od Duanea Allmana preko Boz Scaggsa do Jerryja Jeffa Walkera i Carole King. No, najviše se etablirao svirajući u Stevie Ray Vaughanovom bendu Double Trouble. Od 2015. sastavni je dio Bonamassinog benda, s kojim ponovno svira diljem svijeta. Sam Joe Bonamassa producent je ovog albuma, što mu naravno daje tu dodatnu notu. No, na albumu se Reeseu pridružuju i njegovi kolege i prijatelji iz benda Double Trouble: Tommy Shannon i Chris Layton, pa su tu gitaristi Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd i Doyle Bramhall II, pjevači Sam Moore (Sam i Dave) i Bonnie Bramlett, te Vince Gill, Jack Pearson (Allman Brothers), Keb 'Mo', Warren Haynes, Jimmy Hall (Wet Willie) i mnogi drugi. Svi zajedno odali su počast pjesmama iz Reeseova razdoblja u Double Trouble, pokojnog Stevieja Ray Vaughana, ali i skladbama koje potpisuju njegovi glazbeni heroji, poput bluesmena Otisa Rusha i Tampa Reda.

I što onda? Što sada? Pa, kada se sve stavi na hrpu i kada se presluša kompletan sadržaj albuma, osjećaji su toliko naglašeni da to jednostavno nije normalno! Svima nama koji volimo ovu glazbu, ovaj album je zapravo dokaz zašto je to tako i on je naša velika potvrda da smo itekako u pravu kada je u pitanju naš glazbeni ukus, ali i bezgranična ljubav.

Nakon punih 50 godina u glazbi, Reese Wynans sa svojim prijateljima donosi nam tu našu glazbu i daje joj svoju notu. Svi gostujući glazbenici doista su dali sve od sebe i u najboljem svjetlu su snimili jednu doista izuzetnu glazbenu priču, pjesmaricu gdje ta glazba jednostavno pršti, tutnji i lomi sve pred sobom. Taj izuzetni rock n' blues svojim plavičastim valovima zapljuskuje našu osobnost, a prekrasni tonovi prskaju nas i potpuno smo mokri, prekriveni plavičastom koprenom. Ali, neka... mi koji to volimo naprosto uživamo!

PREPORUKA:
Nema doista, nikakve sumnje "Sweet Release" Reesea Wynansa veličanstveni je sraz apsolutno impresivnog glazbenog stvaralaštva. Sve su to zapravo klasične skladbe, kojima je udahnut jedan potpuno novi, svježi duh. Taj novi, svježi "mojo" mogu samo udahnuti istinski glazbeni majstori. Njihov blistavi zvuk potvrđuje njihov zvjezdani status, ali i apsolutno poštivanje i uvažavanje svih Wynansovih zahtijeva i zapovjedi na samoj sceni, kao i u studiju.

Jednostavno nemate što razmišljati već što prije, ako već niste, nabavite svoju kopiju albuma i prepustite mu se u potpunosti. Vjerujte mi, glazba će učiniti sve ostalo!

Na kraju, evo kako sam Reese Wynans objašnjava ovaj album: "These songs are windows back into different eras and different times of my career. It’s a collection of the songs I’ve played with musicians in the past, and it shines a light on blues artists that I think need a little bit more recognition." I dalje nastavlja: "I’ve never had an album out with my name on it before, so I’m very excited. I’d like this record to make people feel happy and celebrate the music. Because that’s what we were doing."

Više o svemu saznajte na:
www.facebook.com/ReeseWynans/
www.mascotlabelgroup.com ›
twitter.com/PlayMPE/status/109111447702869196

Popis pjesama:

1. Crossfire 5:05
2. Say What! 5:50
3. That Driving Beat 3:46
4. You're Killing My Love 5:46
5. Sweet Release 6:59
6. Shape I'm In 4:29
7. Hard To Be 5:24
8. Riviera Paradise 7:25
9. Take The Time 5:18
10. So Much Trouble 5 :24
11. I've Got A Right To Be Blue 4:47
12. Soul Island 6:37
13. Blackbird 3:42

(Provogue / Mascot Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici