Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Atomic Road Kings Clean Up the Blood

Dana 21. veljače "Clean Up the Blood", nastupni album Atomic Road Kings, ugledao je svjetlo dana zahvaljujući samim glazbenicima. A cijelu ovu glazbenu priču podržava i globalno radijski promovira kalifornijska FRRP Franka Roszaka.

U gotovo 40 minuta pred nama se razotkriva prosto nevjerojatna glazbena mješavina koja nam donosi soul, roots i blues glazbu. Ovaj tonski zapis kao da datira iz pedesetih godina prošloga stoljeća, ali on se itekako naslanja na ove današnje trenutke i na vrlo efektan način spaja prošlost i sadašnjost. Da, kompletni album snimljen je iz prve, uživo, nema nikakvog dotjerivanja i prepravljanja, već je to svirka koja je nastala tada i kao takva je snimljena. Sjajno! Sve je to učinjeno u Atkinsonovom studiju Bigtone uz korištenje starinske opreme i svu analognu opremu iz 1940-ih i 1950-ih, stvarajući originalni zvuk i ugođaj iz 1950-ih, kada su se zapravo počeli javno izvoditi blues, rock 'n' roll i još mnogo toga.

A tko su Atomic Road Kings? To je zapravo projekt dviju glazbenih sila: veterana usnoharmonikaša Orange Countyja Erica “Jailhouse” Von Herzena, dugogodišnjeg "sidemena" Waltera Trouta, Social Distortion, Kid Ramosa, Junior Watsona i 44, te briljantnog mladog gitarista Big Jona Atkinsona. Uz njih tu su još Bill Stuve (akustični i električni bas), Malachi Johnson (bubnjevi), Scot Smart (steel gitara, ritam gitara), Danny Michel (lead gitara, ritam gitara), Tony Delgado (lead gitara) i Robert Welch (klavir). Nema nikakve sumnje, ova me ekipa "izula iz cipela" svojom nadahnutom svirkom. A oni imaju svoje podrijetlo u 2012., ali samo je Eric Von Herzen ostao iz tog nukelusa tako da danas bend ima posve drugačiju sliku. A ta slika doista zaslužuje pozornost svih koji vole kvalitetnu glazbu i to bez obzira o kojem stilu se radilo!
Da, slab sam na taj "starinski" prizvuk i uvijek mu se rado vraćam.

Atkinsonov sirovi vokal i doista ćudljiva gitara, te bogati tonovi Von Herzenaova "usnjaka" stvaraju savršenu podlogu za sve ono što nam ova ekipa želi isporučiti. Takav "roots" bend doista vrlo umješno i majstorski gradi i promiče živu tradiciju američke tradicionalne glazbe. I stoga je njihov nastupni album "Clean Up the Blood" dovoljno autentičan da bi oduševio svakog purista, dok je glazbeno dovoljno sofisticiran da zadovolji najmoderniju publiku.

Pored toga važno je naglasiti da su sve pjesme napisali i uredili Jon Atkinson i Eric Von
Herzen, osim tradicionalne "Two Sided Story".

PREPORUKA:
Ovo je debitantski album Atomic Road Kings i nazvali su ga "Clean Up the Blood" i da, nekako sam uvjeren da doista moram, nakon preslušavanja albuma, počistiti svu tu plavu krv koja se nakupila u cijeloj prostoriji. No, nije mi žao niti mi je to teško učiniti, zapravo ja to jako volim raditi i pri tome itakako uživam!

Više o svemu saznajte na:
www.facebook.com/AtomicRoadKings
www.frankroszakpromotions.com
https://bigtonerecords.dpdcart.com/

Popis pjesama:

1. I’VE GOT TIME 4:19
2. RUMORS 5:00
3. IN ARMS REACH 2:18
4. HAVE YOUR WAY 2:05
5. MY WAY BACK HOME 3:24
6. CLEAN UP THE BLOOD 3:08
7. CANDY MAN 3:09
8. AIN’T FOR ME 2:29
9. YOU GOT TO CHANGE 2:26
10. TWO SIDED STORY 4:44
11. VIBRATIONS 3:32
12. BACK DOWN SOUTH 2:3

(Samostalno / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike