Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Michael Jerome Browne Thats Where Its At

Gitara i vokal uz minimalnu perkusionističku pratnju krasi tradicionalni blues izričaj. Michael Jerome Browne je višestruko nagrađivani blues akustični glazbenik. Njegov novi studijski album, ''That's Where It's At'', kroz 14 skladbi predstavlja ga kao živu enciklopediju američke ''roots'' glazbe. Album upravo danas, 8. velječe, objavljuje izdavačka kuća Borealis Records u globalnu radijsku promociju SF Publicity.

Moram priznati da mi je drago što vam mogu prezentirati jedan album koji, eto, malo odskače od onih energičnih, strujom nabijenih albuma. Daleko od toga da se ovdje radi o bilo kakvom ''mlitavom'' pristupu ovoj uvijek zahtjevnoj prezentacijskoj formi.

Michael nam pokazuje kako se to radi, nema tu nikakve dosade, već albumom je visoko izražena ova njegova furka. Kako se pjesme redaju album nam donosi nevjerojatni ugođaj, snažne ekspresije, koju mogu skužiti poklonici ovog glazbenog stila. Namjerno neću nabrajati pjesme niti isticati bilo koju od 14 ponuđenih. Poslušajte sve i onda se uvjerite jesam li u pravu, preuveličavam li nešto ili možda ''muljam''. Ne, naravno da ne, album iz pjesme u pjesmu, iz minute u minutu, iz tona u ton, tako plastično i kristalno čisto pokazuje što je to B.L.U.E.S. u svom iskonskom značenju.

Ova najnovija glazbena kolekcija Michaela Jeromea Browna fokusira se zapravo na soul glazbu, ali kroz objektiv tradicionalnog blues izričaja. Pjesme su prezentirane samo kroz Michaelovu gitaru i njegovim filigarnskim ''finger pickin'' stilom, te njegovim toplim, punim vokalom. To čini zapravo samo središte cijelog ovog projekta. Valja spomenuti i bubnjanje Johna McColgana u samo pet pjesama. Gostujući pjevači su: Harrison Kennedy, Roxanne Potvin i Eric Bibb. Pet autorskih skladbi pomiješano je s pjesmama Sama Cookea, Bobbyja "Blue" Blanda, Ala Greena i Stevieja Wondera,a tu su i dva spirituala s, naravno, korijenima gospela i soula.

PREPORUKA:
Ove 43 minute koliko traje album ''That's Where It's At'' Michaela Jerome Brownea predstavlja u doista najboljem svijetlu i svima nama koji volimo ovaj glazbeni žanr. Da će za njim posegnuti početnici, teško, ali zato istinski znalci znat će cijeniti ovaj sadržaj koji nam tako iskreno i u potpunosti predaje Michael Jerome Browne.

Više o svemu saznajte na:
www.michaeljeromebrowne.com/
borealisrecords.com/artists/michael-jerome-browne/
open.spotify.com/track/1dBQGiMYJiWNCo1YoZO3Gq

Popis pjesama:

1. Don’t Ask Me Why
2. Black Nights
3. Skeletons
4. Pharaoh
5. Everybody Ought To Treat A Stranger Right
6. Love’s A Funny Thing
7. Remember When
8. Here I Am (Come And Take Me)
9. Louisiana 1927
10. Somebody Have Mercy
11. Curtis’ Blues
12. That’s The Way Love Is
13. Where Is The Song?
14. Pharaoh (reprise)

(SF Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike