Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Live At The Ramblin

Čikaška diskografska kuća Alligator Records upravo danas, 11. siječnja, objavljuje live album "Live At The Ramblin' Man Fair" The Kentucky Headhuntersa. Nakon dužeg vremena ovo je doista ekskluzivan materijal, koji nam dolazi iz Alligator Records i zato vam ga ponosno predstavljam.

"Live At The Ramblin' Man Fair" nudi nam deset odlično produciranih i uživo izvedenih skladbi na "The Ramblin' Man Fair" u Maidstoneu. Nema sumnje, ovim tonskim zapisom uhvaćena je ta njihova snaga, neposrednost i osjećaj, koji tako jedinstveno i impresivno prenose na više od 25.000 okupljenih i oduševljenih slušatelja. Publika ih doista voli i snažno podržava.

Ovaj bend dobitnik je Grammyja a čine ga: gitarist i pjevač Richard Young, njegov brat bubnjar Fred Young, gitarist Greg Martin te basist i pjevač Doug Phelps. Bend u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri nikada prije nisu bili u Europi. Stoga ih ovaj set, snimljen na sajmu Ramblin' Man u Maidstoneu u Velikoj Britaniji, zapravo predstavlja u njihovom najboljem izdanju i na istinskim vrhuncima njihove moći.

Kombinirajući old school blues i southern rock s doziranim prizvucima countryja, Kentucky Headhuntersi s lakoćom prelaze sve moguće granice i žanrove, dok ih nevjerojatno frenetična i entuzijastična britanska publika nosi tijekom cijelog koncerta. Album se završava s tri nedavno otkrivene studijske pjesme s legendarnog sessiona i njihovog zadnjeg studijskog albuma "Meet Me In Bluesland" snimljenog još tamo 2003. s ikonom piano bluesa Johnniejem Johnsonom (poznatog po glasovitoj klavirskoj glazbi koja je potaknula najpoznatije pjesme Chucka Berryja).

Bend zajedno svira već više od 50 godina, njihova karijera traje već više od 30 godina a nikada nisu nastupali izvan Amerike. No, Richard je ipak dopustio svom sinu Johnu Fredu (bubnjaru poznatih Black Stone Cherry) da ga nagovori i da konačno dovede Kentucky Headhunterse u Europu. Ludilo! Turneja je obuhvatila Švedsku i Veliku Britaniju i bend je pridobio golemu količinu novih fanova i publike.

Bend nije znao da ih snimaju, pa kada su to saznali jednostavno su shvatili da je to to! Da su ih snimili u njihovom pravom "štihu" i jednostavno su odlučili objaviti taj svoj novi live album i tu je opet, naravno, Alligator Records. Inače, Kentucky Headhuntersi su od svog višestruko nagrađivanog nastupnog albuma iz 1989.,"Pickin 'On Nashville" (Mercury), objavili još 12 albuma s ukupnom prodajom od preko 11 milijuna primjeraka. Impresivno zar ne?

PREPORUKA:
The Kentucky Headhuntersi zvuče tako "prokleto" dobro, opušteno, tijekom svog nastupa. Sve zvuči toliko spontano, toliko nadahnuto i snažno da to nije baš uobičajeno. Ma, čemu priče, potražite, nabavite i poslušajte sami kako to odlično zvuči!

Na kraju o svemu sam Richard Young kaže: "When the four of us get together, it’s a powerful thing. It makes people happy. It’s really good music"

Više o svemu saznajte na:
www.kentuckyheadhunters.com
www.alligator.com
www.AirPlayDirect.com/KHH4988
www.facebook.com/kentuckyheadhunters

Popis pjesama:

1. Intro 0:37
2. Big Boss Man 3:28
3. Ragtop 4:36
4. Stumblin’ 3:10
5. Shufflin’ Back To Memphis 4:36
6. Have You Ever Loved A Woman? 6:26
7. Wishin’ Well 3:14
8. Walking With The Wolf 3:27
9. My Daddy Was A Milkman 7:36
10. Don’t Let Me Down 4:31

STUDIO BONUS TRACKS with JOHNNIE JOHNSON & ANTHONY KENNEY
11. Rock Me Baby 5:01
12. Rock ’n’ Roller 3:48
13. Hi-Heel Sneakers 3:20

(Alligator Records)

The Kentucky Headhunters su:
Richard Young (ritam gitara, vokali)
Doug Phelps (bas gitara i vokal)
Greg Martin (gitara, slide gitara i vokali)
Fred Young (bubnjevi, udaraljke i vokali)

Yours bluesy,
Mlasen Loncar - Mike