Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

chemistry101

Dana 19. listopada promotorska kuća GFI-Pr krenula je s radijskom promocijom nastupnog albuma Johna Januarya i Linde Berry, "Chemistry 101". Album su objavili u vlastitoj režiji i treba im dati vjetar u leđa, iako se radi o veteranima lokalne rock n' blues scene.

Duboko sam uvjeren da ih do sada niste slušali niti ste čuli za njih, no zahvaljujući Lionelu "Gollyju" Gallagheru došlo je vrijeme da se i to promijeni.

John, koji dolazi iz benda Michele Lundeen and Blue Streak, i Linda, koja nam dolazi iz Smokin Jr.’s, odlučili su krenuti u zajedinčku avanturu. Nakon više godina rada u drugim bendovima krenuli su zajedno raditi na blues sceni, koja nije niti malo blagonaklona kada se radi o novim imenima.

Johnova gitara i Lindin vokalni potencijal učinili su svoje i stvari su se bez daljnjeg posložile i usmjerile da njih dvoje pokažu što znaju. Nema sumnje, njihovo umijeće uopće nije sporno, dapače!

Ovih 12 skladbi daju odličan glazbeni štih i nije da ih nećete voljeti, baš suprotno, vrlo brzo se nameću svojom istančanom prezentacijskom formom i glazbenom neposrednošću. Doista, upravo to albumu daje tu dodatnu dozu uvjerljivosti i očite ležernosti. Primjerice, poslušajte njihovu obradu Dylanove “I’ll Be Your Baby Tonight”.

Sve u svemu, John i Linda s pratećim glazbenicima donose nam raznoliki glazbeni sadržaj u kojem možemo naći svega: od vrlo laganih, opuštenih skladbi do vrlo nadarenih, serioznih glazbenih tema. Upravo je to jedan od razloga što ih neće samo tako lako moći prihvatiti početnici u ovom glazbenom izričaju. S druge pak strane, svi oni koji su istinski znalci neće se zamarati nekim posebnim temama i dilemama, već će vrlo direktno i iskreno pokazati svoja glazbena stremljenja, interese i potrebe.

PREPORUKA:
"Chemistry 101" Johna Januaryja i Linde Berry u sebi nosi i ima tu kemiju. A ta kemija po svojoj definiciji je međusobno spontana reakcija dvoje ljudi. Ona nosi i donosi taj osjećaj međusobne privlačnosti i razumijevanja. Ta njihova "old school" je zapravo glazba dvoje djece koja su odrasla na glazbi zlatnog doba rocka sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Njihova pjesmarica sadrži pjesme koje će vas svakako razveseliti i u potpunosti oraspoložiti. Na vama je samo da se prepustite i da dopustite da glazba jednostavno učini svoje!

Više saznajte na:
johnjanuaryandlindaberry.com/
www.facebook.com/events/158178878212748
www.reverbnation.com/johnjanuaryandlindaberry

Popis pjesama:

1. CAN'T STOP IT
2. GEECHEE WOMAN
3. LOOKIN' THE WORLD OVER
4. DON'T LET YOUR FEET GET COLD
5. I'LL BE YOUR BABY TONIGHT
6. SAY BABY SAY
7. IF I DIDN'T KNOW BETTER
8.. I WILL FORVER SING THE BLUES
9. THE SENSITIVE KIND
10. MOMMA, HE TREATS YOUR DAUGHTER SO MEAN
11. YOUR FUNERAL MY TRIAL
12. THEY'RE RED HOT

(GFI–Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike