Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jonathon long

Prije niti dva tjedna Jonathon Long objavljuje preko Wild Heart Records svoj istoimeni studijski album. Ovaj gitarist i pjevač uspio je angažirati opaku ekipu, koja se svojski potrudila da album zvuči ovako dobro. Album diljem globusa promovira radijski promotor Rick Lusher, a zahvaljujući našoj dugogodišnjoj suradnji sada svi vi imate informaciju i sve dalje prepuštam vama samima. A evo kako to sam čujem.

"All that I know how to do is take a pen and a sheet of paper or two, write a few words about peace and love.Louisiana And the heavens above; Bury me when I am gone, with my guitar and some cheap cologne, all that's left is a pile of bones, remember me through the words of my song." - Jonathon Long, "Bury Me"

Što napisati kada čovjek baš tako sagledava stvari? Što napisati kada ovaj mladi glazbenik izgara u svojoj glazbi? Ono što čujem pakleno je dobro, strašno mi odgovara i naprosto se nalazim u toj njegovoj glazbi. Čim sam prvi put preslušao album u cijelosti odmah mi je postalo jasno zašto je oko Jonathona okupljena ovakva ekipa. Idemo redom... Poznata i vrlo respektabilna Samantha Fish radila je produkciju albuma, još značajniji David Z je miksao album, dok je snimanje u Nola studiju odradio Michael Harvey uz "mastering" Tonyja Daiglea. Nisu se ovi ljudi našli na ovom projektu bez veze, oni su jednostavno željeli raditi s Jonathonom. Pa, tko je on?

Johathon Long je glazbenik koji njeguje poznatu tradiciju bluesa, ali i općenito glazbe, koja nam dolazi iz Baton Rougea. Ova glazbena scena Louisiane dala nam je doista velike glazbenike kao što su Slim Harpo, Silas Hogan, Lightnin' Slim, Lazy Lester, Tabby Thomas, Kenny Neal i svakako Buddy Guy. Naravno, tu su i svi oni drugi glazbeni inovatori koji su svojom umjetnošću potaknuli da se pojave glazbenici kao što je Jonathon Long. Za njega mnogi tvrde da je zaista impresivan glazbenik, pravi virtuoz na gitari, ali i svestrani "showman". Primjerice, za njega Samantha Fish kaže: "Kada Jonathon uzme stvar u svoje ruke svima donja čeljust padne na pod!" Nije da se baš često čuje tako suptilna, ali i vatrena, eksplozivna svirka u kojoj nam Johnathon jednostavno predaje svoj kompletni osjećaj, kada je u pitanju ovaj glazbeni stil. U toj njegovoj glazbenoj priči pridružuju mu se: Julian Civello (bubnjevi), Chris Roberts (bas), Phil Breen (klavijature), Michael Harvey (violina), te Samantha Fish, koja svira gitaru u pjesmama "Burry Me" i "The Light" a pjeva u pjesmi "The River", koju je napisao Kenny Tudrick. Ostalih deset vlasništvo su pak ovog mladog glazbenika. Naime, Jonathon ima samo 29 godina, bez obzira na njegove godine doista vrlo rijetko možemo čuti glazbenika koji svoju glazbenu priču donosi tako iskreno i koji zapravo svu tu svoju glazbenu priču sagledava vrlo realno. Nema tu neke "napuhanosti", Jonathon je vrlo jednostavna osoba, koja svima pokušava donijeti sreću, uživanje i zadovoljstvo svojom glazbom iz srca i duše.

PREPORUKA:
Ako sada krenem nabrajati pjesme to ne bi bilo u redu, jer svih 11 skladbi koje čine istoimeni album Jonathona Longa ima približno jednaku kvalitetu i vrijednost. Doista, ne dvojim oko vaše snalažljivosti vezane uz ovaj glazbeni izričaj. Znam isto tako da ćete sami posložiti neke svoje playliste i da ćete jednostavno uživati u ovome što nam nudi Jonathon Long. Na kraju krajeva, a zašto ne?

Više o svemu saznajte na:
www.jonathonboogielong.com
www.facebook.com/public/Jonathon-Long
www.wildheartrecords.com

Popis pjesama:

1. Bury Me
2. Shine Your Love
3. That's When I Knew
4. The Light
5. Living The Blues
6. Natural Girl
7. River
8. Pour Another Drink
9. This Road
10. Where Love Went Wrong
11. Pray For Me

(Wild Heart Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike