Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

amanda free

Slušajući album "Roll The Dice" Hector Anchondo Banda, odnosno, pjesmu koja ga otvara, "Dig You Baby", po prvi put za uho mi je zapela Amanda Fish. Samo 3 i pol minute bile su mi dovoljne da skužim o kakvoj se glazbenici ovdje radi. S velikim zadovoljstvom danas, 12. rujna, dva dana prije tzv. "street datea", imate mogućnost upoznati se s njezinim studijskim albumom "Free", kojeg objavljuje VizzTone Label Group. Album je dostupan pak preko Air Play Direct.

Album je snažna potvrda njezina čvrstog određenja spram rock n' bluesu. Ona tu glazbu ne samo da izvodi, ona je živi i ona je naprosto dio njezina glazbenog bića. Naime, Amanda u svojoj glazbi spaja ono najbolje što su nam dali Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan i Eric Clapton, no jednako tako duboko poštuje rad, primjerice, legandarnih country glazbenika kao što su Johnny Cash i Hank Williams. Slušajući to što radi, glazbeni potez je zapravo vrlo dugačak i proteže se od R.L. Burnsidea do Nirvane. A sve to naravno da je ostavilo značajnog traga na njezinoj glazbi. Poslušajte samo pjesme "Not Again", "Anymore", "Blessed", "Going Down", "Bullet"," Don't Mean A Thing" i naslovnu, gospeliziranu pjesmu "Free" i sve će vam odmah biti jasno! Osobno, zaista sam sretan i zadovoljan što sam došao u priliku da vam prezentiram još jedan odličan album!

Ovih dvanaest pjesama zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima, baš suprotno. Amanda i bend cijeloj su priči prišli vrlo otvoreno i iskreno. Nema tu nikakvog skrivanja, pa ni traženja gdje, što i kako… sve se zna. Bend čine: Amanda Fish (vokali, bas, klavir, gitara, mandolina), Glen James (klavir, bubnjevi ), Dave Hays, Tyler Morris, Bob Margolin, Ken Valdez, Alastair Greene, Coyotte Bill (gitara), Chris Hazelton (orgulje), Richard Rosenblatt (usna harmonika) i Sara Morgan (back vokali).

Ma da, ova ekipa itekako zna što im je činiti i samo tako isporučili su nam dovoljno materijala za razmišljanje. Naime, činjenica je da ovaj bend ne posustaje, mnogi bi rekli da su pravi, odlični, a njihova glazba apsolutno je nevjerojatna.

Kompletan sadržaj albuma drži vodu i nosi svoju priču i vodi Amandu Fish definitivno ususret potpunoj, globanoj afirmaciji. Nema sumnje, na pravom je putu da postane značajni čimbenik na ovoj vrlo zahtjevnoj glazbenoj sceni i da tako jasno i čisto prenosi sliku svojih glazbenih utjecaja. Njezin vokal i svirka imaju čistu priču, ona se samo slaže i svakom notom, pjesmom, album postaje sve čvršći, direktniji i atraktivniji. Doista sam sretan što je "Free" nepobitna potvrda ovih mojih rečenica. Svaka čast!

PREPORUKA:
Amandu Fish i njezin band preporučujem svima koji ih još uvijek nisu otkrili: doista ćete imati bar dvanaest razloga za uživanje koje traje 57 minuta.

Album "Free" ima svoje zlatne trenutke, ali i one malo manje atraktivne, no sve zajedno to zvuči izvrsno!

Više o svemu saznajte na:
https://www.amandafishband.com/
https://www.facebook.com/AmandaFishBand/
https://www.vizztone.com/2018/08/03/amanda-fish-free/
https://itunes.apple.com/us/album/free/1412834871
https://soundcloud.com/amandafishband
AirPlayDirect.com/AmandaFishFree

Popis pjesama:

1. 2020/3:11
2. Not Again/4:23
3. Anymore/4:56
4. The Ballad Of Lonesome Cowboy Bill/6:08
5. Blessed/4:31
6. Going Down/5:16
7. You Could Be/6:10
8. Bullet/4:02
9. Here We Are/5:01
10. Don't Mean A Thing/5:24
11. The Bored and Lonely /3:46
12. Free/3:56

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike