Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

 JP Soars Southbound I 95

JP Soars je gitarist koji u Hrvatskoj nije pretjerano poznat, no na američkom kontinentu itekako je dobro znan. Ove godine, točnije 31. svibnja, za vlastitu izdavačku kuću Soars High Music Factory / Soars High Productions, Inc., te uz promociju Ricka Lushera objavio je album "Southbound I-95" koji je upravo pred vama, poštovani posjetitelji Blues Cornera.

JP Soars (gitara i vokal), Chris Peet (bubnjevi), Travis Colby (klavijature), Teresa James (back vokali), Jason Newsted i Greg Morency (bas), Lee Oskar (usna harmonika), Reza Filsoofi (bubnjevi), Sam Harrisson, Oscar Santiago i Jeremy Staska (udaraljke), Terry Hanck, Sax Gordon (tenor saksofon), Tino Barker (bariton saksofon) i Scott Ankrom (tenor i bariton saksofon, truba i klarinet) te sjajni gitaristi Jimmy Thackery, Albert Castiglia i Paul DesLauries postava je koja je snimila ovaj album. A o svemu sam JP kaže: "Over the years I have been very fortunate to have met and played with some incredible musicians. Musicians I look up to, musicians that I admire and that inspire me. Some of these musicians appear here on this recording.I hope that you enjoy listening as much as I enjoyed making this music with them and the privilege to have them participate in creating this cd."

Ako niste znali, JP je osvojio prvo mjesto na IBC-u 2009., kao i prestižnu nagradu Albert King, što svima dovoljno govori o njegovoj kvaliteti ali i izraženoj impresivnoj instrumentalnoj snazi i umješnosti.

JP je rođen 1969. u Kaliforniji, odrastao je u Arkansasu, a živi u južnoj Floridi. Presudno za njegov glazbeni izričaj bio je susret s poznatim Jimmyjem Thackeryjem, kada je pametno iskorišten njegov potencijal i dojmljiva miksatura stilskih utjecaja koje obilježava gitaristička svirka velikana kao što su Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Albert King, Johnny Guitar Watson, T-Bone Walker, Muddy Waters i Guitar Slim, ali i osebujni gitaristički čarobnjaci Django Reinhardt i Wes Montgomery. Sve to oblikovalo je zanimljiv glazbeni izričaj u kojem će se mnogi pronaći i u potpunosti uživati.

Već svojim nastupnim albumom, "Back of My Mind", JP se totalno odredio ka bluesu i, naravno, osobito mi je drago što je tako i ostalo. Svojom dinamitnom svirkom i izražajnim vokalom JP nam je garancija za buduće generacije nadolazećih glazbenika, ali i samog bluesa u cjelini.

Album "Southbound I-95" nedvojbeno pokazuje kako je ovaj jedinstveni glazbeni stil plastičan, koliko je podložan ama baš svakom utjecaju, te ako se nađe prava mjera on će vas doslovno osvojiti i ovladati vama u cijelosti. Tako je davno bilo sa mnom i nije mi žao, dapače, svakog dana mu se vraćam i potvrđujem da tu jednostavno nema i neće biti kraja.

Upravo to je blues kojeg nalazimo na albumu "Southbound I-95", taj i takav blues nije opterećen nikakvim diktatima, potpuno je otvoren i spreman da ga slušatelj primi u svoj svojoj raskoši i ljepoti glazbene forme. Naravno, jasno je da glavnu riječ vodi JP, koji kako svojom gitarom, tako i svojim vokalom daje onaj pravi štih albumu. Njegova gitara od najprimitivnijeg oblika žičanog instrumenta sa samo dvije žice, preko 'cigar box' gitare do prave 'jazzy' gitare... ma da, JP vrlo suvereno vlada svojom unikatnom tehnikom i prezentacijskom formom, koju tako nesebično nudi na ovom albumu.

Sve pjesme na neki način izražavaju trenutak u kojem su nastale, osjećajne i nadahnute melodije, razrađena i opuštena svirka, koja nas jednostavno mora osvojiti. Budući da je svaka pjesma na svoj način jedinstvena, teško da mogu izdvojiti koja je bolja i izražajnija i stoga ću se ovaj put suzdržati i preporučiti da album slušajte u cijelosti i sami ćete spoznati da je to jedino ispravno. I opet, sve skladbe sjajno zvuče, glazbenici daju ono što pravi blues znalci i traže i očekuju, a to je prava poplava plavičastih tonova i nevjerojatan ugođaj, koji će vas opustiti i otvoriti vam nove vidike i otkriti do sada neotkrivena plavičasta prostranstva.

PREPORUKA:
Svi vi koji volite blues, bilo bi zaista sjajno kada biste nabavili ovaj album. On će vam pružiti doista veliko zadovoljstvo i stvoriti vam sjajan ugođaj. Nema nikakve sumnje album ima dosta sjajne gitare, no vokali su ipak ono što čini "Southbound I-95" jedinstvenim.

Više možete saznati na:
www.jpsoars.com
www.facebook.com/jpsoars

Popis pjesama:

1. Ain't No Dania Beach/3:05
2. Sure As Hell Ain't Foolin' Me/ 3:48
3. Southbound I-95/4:24
4. Shining Though The Dark/4:26
5. The Grass Ain't Always Greener/2:24
6. Arkansas Porch Party/ JP Soars/2:59
7. Satisfy My Soul/4:54
8. Born In California/6:21
9. When You Walk Out That Door/6:54
10. Deep Down In Florida/5:02
11. Across The Desert/4:10
12. Dog Catcher/3:31
13. Troubled Water/4:11
14. Go With The Flow/7:49
15. Sure As Hell Ain't Foolin' Me (radio edit)/3:50

(Soars High Music Factory / Soars High Productions, Inc.)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike