Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

swerve on front r

"Swerve On" studijski je album trija Mojo Monkeys, koji će sa svojih jedanaest skladbi i svirkom pridruženih glazbenika osvježiti sjećanje svih onih koji vole glazbu što u sebi sadrži elemente bluesa, jazza, countryja i funka. 30. rujna prošle godine preko Medikull Records ovaj je album objavljen, a u moje ruke dospio je zahvaljujući Hemifran Records.

Mojo Monkeys su: Billy Watts (gitare i vokali), Taras Prodaniuk (bas i vokal) te David Raven (tekstopisac, bubnjar i glavni vokal). Ova trojka uz pridružene im glazbenike odlučila je svima koji vole dobru glazbu dati razloga za veselje. Naime, oni nisu opterećeni nikakvim diktatima, oni su jednostavno odlučili doći u studio i snimiti ono što trenutno imaju na ''lageru''. Da, ima tu svega, slažem se, ali na kraju krajeva ima se što čuti i to je jedino bitno.

Činjenica je da su se prije punih 20 godina sreli i ovaj nukleus – Dave Raven, Taras Prodaniuk i Billy Watts – radio je različitu glazbu, surađujući s mnogim poznatim glazbenicima. A eto, sada je pred nama njihov studijski album, kojim itekako fuzioniraju gore nevedene glazbene elemente uz Martyja Rifkina na ''pedal steel'' gitari, Gregga Suttona na vokalu i gitari dok je na klavijaturama Phil Parlapiano, što cijeloj ovoj glazbenoj priči daje jedan sasvim zaokružen i vrlo eksprersivan oblik.

Ova ekipa doista ništa nije prepustila slučaju, već su znalački snimili ovaj album. Čim rade vlastitu glazbu stvari se odmah okreću prema tzv. ''roots'' glazbi, koja direktno gleda na glazbenu baštinu New Orleansa, uz uvijek inervijaući tex-mex. Sve u svemu, album ''Swerve On'' nam nudi kvalitetno provedenih gotovo 39 minuta u kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

PREPORUKA:
Vjerujem da svi koji vole izvođače poput Creedence Clearwater Revival, Dr. Johna, JJ Calea, ZZ Top i njima slične, ovim će albumom itekako doći na svoje – i neka! Uz ovaj album Mojo Monkeysa možete plesati, možete se zabavljati i uživati. Mislim da su tri glavna elementa svakog albuma zadovoljeni i zato ga preporučujem bez imalo grižnje savjesti. Poslušajte!

Više o svemu saznajte na:
www.medikullrecords.com/mojo-monkeys
https://www.facebook.com/mojomonkeysmusic
https://open.spotify.com/album/7dygwObxVbLCqYIQrrDKj9
https://itunes.apple.com/au/album/swerve-on/1294587791
www.deezer.com/album/49710662

Popis pjesama:

1. Tuscaloosa Maybe 2:53
2. Two Shots 2:13
3. About to Get Gone 3:08
4. Beat Bus Driver 3:38
5. Swerve On 3:44
6. All the Wrong Things 4:03
7. Ride Your Pony 3:23
8. Song for the Muse 3:49
9. Little Javelina 3:47
10. Argyle and Selma 4:20
11. If I Were Gone 3:08

(Medikull Records / Hemifran Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike