Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

hard to love

Još tamo 28. ožujka dobio sam album "Hard To Love", kojeg potpisuje pjevačica Joyann Parker. Ovaj album imao je službeni datum objave 13. travnja, dakle, prije tri dana, i to preko izdavačke kuće Hopeless Romantic Records, a promotivni dio ide preko KL Productions (Karen Leipziger).

Sve ovo upućuje na činjenicu da je Blues Corner mjesto gdje izvođači, izdavačke i promotorske kuće žele vidjeti ove tekstove vezane uz njihove albume. Bio bih lažno skorman kada bih tvrdio da mi to ne godi. Jednako tako, ista stvar se događa i u radijskoj emisiji Blues za vas, koja se već punih 8 godina emitira svakog utorka na frekvenciji 96,6 MHz.

Čini mi se da sam s ovom glazbenicom prvi put stupio u kontakt još tamo negdje 2015. i od tada smo u stalnom kontaktu i, naravno, razmjenjujemo informacije i priča ide dalje. Tako je i sada Joyann uputila poruku i o svemu me obavijestila. I na kraju iskreno i kratko napisala: "Thank you again for all you do!"

I da, opet bih bio lažno skroman kada bih tvrdio da mi nije drago što mi svi ti ljudi s kojima radim svako malo upute ovakve poruke i što mi, što je najvažnije, vjeruju, što znaju da nisam tamo neki "grebator" koji im uzima albume a nakon toga se ništa ne događa. Tijekom ovih proteklih godina bilo je mnogo primjera kada su neki izvođači zahvaljujući mom doprinosu i radu postigli značajne uspjehe i to općenito na svjetskoj blues sceni. Sve to znači ima itekakvog smisla i drago mi je zbog toga.

Joyann Parker svojim novim studijskim albumom s puno direktne ekspresije pokazuje da je doista beskrajno romantična, da ona tu glazbu jednostavno nosi u sebi i ima stalnu potrebu da je dijeli i predaje svima nama koji volimo ovaj glazbeni stil. Njezina senzibinost, strastvenost i nasušna želja da nam sve to isporuči s bezgranično puno osjećaja i takta za doziranost. Svi znamo da je mala, tanka nit između osjećajne prezentacije i urlanja. Joyann to itekako zna razlučiti i ona samo uspješno plovi između te dvije krajnosti.

Na "Hard to Love" Joyann nas vodi na putovanje od Memphis soula do New Orleansa i njegovog "sounda". S druge pak strane, ona ne preza izvoditi skladbe koje kao da su ovog trena izašle iz radionica Temptationsa ili Four Topsa. Ona itekako ima snage i sposobnosti da se upusti u takvu avanturu, gdje doista morate imati "muda" da bi izvodili nešto u stilu Motown zvuka. Pjesme poput "Memphis", "Ray", "Jigsaw Heart", "Who What When Where Why", "Evil Hearted", "Take My Heart and Run" i "What Happened to Me" samo su ciljano potencirane da bi pokazale svu raskoš njezina vokala. Joyann je uspjela učiniti svojevrsnu preobrazbu i sebe i svoj osebujni vokal staviti u prvi plan. Tim potezom njezine pjesme dobivaju još jednu vrijednost više, one imaju nevjerojatnu osjećajnu iskrenost. Shodno tome ne čude ovakvi komentari: “Sublime, passionate, sensual, gutteral, powerful, breathtaking, mesmerizing.” (Peter Merritt, PBS 106.7, Melbourne).

“This Twin Citian came across like a sober Janis Joplin. And that's a compliment. She's a powerful, animated blues-rock singer, capable guitarist and pianist, and a writer of praiseworthy originals.” (Jon Bream, Minneapolis Star Tribune).

Osobno, moram istaknuti da nema nikakve sumnje da nam svaka pjesma donosi vrlo moćan vokalni potencijal jedinstvene Joyann Parker. Pored nje, tu je i snažan, moćan prateći bend, koji nam tako snažno i direktno isporučuje vrlo efektan i atraktivan "house-rockin' blues", funk, soul i boogie.

Taj vokalni potencijal sjajne Joyann bez imalo ustručavanja uspoređujem s istinskim pjevačkim divama tipa Ette James, Ann Wilson i Shemekie Copeland. Nadahnuta suradnja ove pjevačice i benda itekako će vas razdrmati. Album je vrlo efektna pjesmarica u kojoj samo idemo dalje, u kojoj ovi glazbenici potpuno direktno i iskreno daju na uvid sav svoj glazbeni 'feeling', tu doista nema nikakve dileme.

PREPORUKA:
Joyann Parker svojim albumom "Hard to Love" isporučuje s jednakom žestinom blues, rock 'n' roll, funk, soul i sve to u sjajnom srazu s tradicionalnom glazbenom baštinom američke "roots" glazbe. Na taj način njihova glazba odiše uzbudljivošću, odiše snagom, energijom i potpunom predanošću. Da, to je to.

Više o svemu saznajte na:
www.joyannparker.com
https://www.facebook.com/joyannparker/
www.twitter.com/joyannparker
https://itunes.apple.com/us/album/hard-to-love/1356760414

Popis pjesama:

1. Memphis
2. Envy
3. Home
4. Dizzy
5. Jigsaw Heart
6. Who What When Where Why
7. Bluer Than You
8. Ray
9. Evil Hearted
10. Take My Heart and Run
11. Your Mama
12. What Happened to Me
13. Hard to Love

(Hopeless Romantic Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike