Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

rhymes troch

Samo 11 dana po službenoj objavi albuma "Rhymes For Mellow Minds" on je pred vama, poštovani posjetitelji Blues Cornera. Izdavačka kuća Sing My Title objavila ga je točno 2. ožujka. Album potpisuje Steven Troch i njegov Steven Troch Band.

Oni nam dolaze iz Belgije i, evo, sami se ponosno promoviraju. Moramo itekako pažljivo uvažavati izvođače koji nam dolaze iz ovog dijela Europe. Naime, radi se o doista sjajnim glazbenicima, čija glazba i kompletna "furka" moraju svakako osvojiti sve one koji vole ovakvu glazbu. Cijela priča oko ovog albuma ide preko Stevena Trocha (usna harmonika, vokal), koji je frontman i lider benda, a uz njega tu su još Steven Van Der Nat (gitara i vokal), Liesbeth Sprangers (bas i vokali) i Erik Heirman (bubnjevi, udaraljke i vokali). Na ovom albumu imamo i pridruženih glazbenika, koji su im pripomogli da se cijela priča zaokruži.

Ma da, doista Steven ima razloga da nam ponosno prezentira ovaj svoj novi studijski uradak, koji se već satima vrti u mom playeru. Štoviše, ono što s njega dolazi i preko zvučnika preplavljuje moju sobu plavičastim tonovima jednostavno je izvrsno i toliko inervirajuće. I da, ono što čujem zalog je da ovaj glazbeni stil doista ne treba brinuti za svoju budućnost!

Sjajna pjesmarica koja nam nudi 13 skladbi nikoga neće ostaviti ravnodušnim: one su slušne, one su plesne, zabavne, uz njih se možete opustiti i uz njih jednostavno možete uživati. Nema tu nikakvih pritisaka, filozofije, ovdje se radi o opuštenoj, vrlo uigranoj glazbenoj priči, koja će vas sigurno osvojiti na prvo slušanje!

Steven svojim "usnjakom" i uz sjajnu pratnju benda prosipa brojne glazbene stilove, od swinga, jazza, preko rumbastičnih ritmova, preko soula i gospel ugođaja sve do vrlo eksplicitnih rock n' blues udara. Steven Troch Band uopće se ne šale, oni cijelu ovu glazbenu priču itekako snažno i nevjerojatno nadahnuto prezentiraju svih gotovo 44 minuta.

Glazbeni sadržaj albuma vrlo direktan je glazbeni vodič kroz uvijek iznenađujući, neočekivani i nepredvidljivi plavičasti svijet bluesa. Što bi u konačnici značilo da je "Rhymes For Mellow Minds" izuzetno inovativan album, koji otkriva da postoji više od jedne strane prezentacije samog bluesa, ali i da postoji više od jednog lica ovog vrlo razigranog StevenTroch Banda.

Steven Torch veliki je meštar cijele ove glazbene priče, tu dileme nema. Jednako tako, bend mu daje tu potporu, pruža mu sigurnost da se on "igra" a oni ga prate i potom ponovno se sjedinjuju i idu dalje, traže neke nove plavičaste destinacije. Ma, odlično!

Iako Steven Torch Band egzistira malo više od dvije godine, nije za vjerovati koliko su dobri, uigrani i njevjerojatno involvirani u cijelu ovu blues priču. Na kraju krajeva, Steven Torch Band prezentiraju nam izvrsnu fuziju čistokrvnog bluesa, koji je još dodatno začinjen pravom "roots" glazbom.

PREPORUKA:
Bez preskakanja poslušajte cijeli album! A potom raspodijelite pjesme po glazbenim stilovima i sačinite svoju playlistu i krenite u preslušavanje albuma prosto nevjerojatnih Steven Troch Banda. Tu je doista glazba koja će zadovoljiti sve, čak i one najizbirljivije blues čistunce. Zašto? Jer malo tko može odoljeti njihovom modernom, urbanom R&B i bluesu, koji se svojim tonovima poput oštrice zabada u one dijelove tijela gdje se najosjetljiviji.

A na kraju cijele ove "storije" očekuje vas i gospel i to u svom najboljem svijetlu. Sami ćete pronaći gdje se to nalazi na albumu. Bez ikakve sumnje, Steven Troch Band jedan su od najboljih bendova koji svira neke od najboljih inačica suvremenog i vintage bluesa koje možete danas čuti u Europi. Jednom riječju: izvrsno!

Više saznajte na:
www.steventroch.com
www.steventrochband.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
https://www.facebook.com/steventrochharmonica/
https://open.spotify.com/album/6fEAHWQniahLRN45f6EYrz

Popis pjesama:

1. The Short End
2. Bad Taste
3. Going To Dagobah
4. Troubled One
5. Long Long Beard
6. White Line Express
7. Rabbit Foot Trail
8. 15 Minutes
9. Mister Jones
10. Vertigo
11. Bedroom Eyes
12. Rain Rain
13. Walk Away

(Sing My Title)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike