Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sugarqueenandthestraight large

Prošlo je doista puno godina od kako se objavljuju ovi moji osvrti na pojedine albume, ali onih glazbenih usmjerenja koji mene posebno zanimaju. Jednako tako, ovaj rad prepoznali su mnogi i radijski promotori, ali i izdavačke kuće pa i sami glazbenici. Naime, danas se više nije potrebno toliko truditi da bi se dobili određeni materijali, oni pristižu stalno, svakodnevno i mnogi mi se samoinicijativno javljaju i traže da surađujemo. Ovo je moj prvi tekst vezan uz ABIK Radio PR, koju vodi Leen Velthuis. Pred nama je album "340 Blues", objavljen 7. siječnja u vlastitoj režiji pjevačice Michele Denise, odnosno, Sugar Queen i njezinog izvrsnog pratećeg benda The Straight Blues Band.

U gotovo 44 minute preko 11 pjesama koje su se našle na albumu poklonici ovog glazbenog stila itekako će doći na svoje. Naime, sve ono što smo nekada mogli čuti od pokojne Koko Taylor a danas to itekako nadahnuto izvodi primjerice sjajna Shemekia Copeland uz nevjerojatni gospel "štih" u stilu velike Mavis Staples, posložilo se u grlu izvrsne Sugar Queen.

A kako i na koji način ona izvodi taj svoj blues? Vrlo ekspresivno, s toliko strasti da doista plijeni pozornost publike diljem svijeta tim svojim jedinstvenim i osobitim chicago bluesom, kojeg itekako poznaju svi oni koji vole i prate blues glazbu. Njezin opori, sirovi vokal s odličnim, snažnim i dinamičnim bendom dobitna su kombinacija koja ruši sve pred sobom. A ponajbolje ju je opisala urednica Nicolette Johns: "Singer, Michele Denise, lives up to her band name which is immediately apparent in her first song, it is straight blues indeed. This 'Sugar Queen' is sometimes sweet-voiced and sometimes bombastic."

Iako je "340 Blues" nastupni album Sugar Queen and the Straight Blues Band, sve iznenađuje koliko strasti i osjećaja dolazi s ovog albuma. Rade zajedno tek dvije godine, otkako je Michele Denise oko sebe okupila odlične glazbenike iz Belgije i Nizozemske i potom je i snimljen ovaj nastupni album. Usporedno su se zaredali brojni nastupi na festivalima i ekipa je dobro istesala svoje vibre i sve je to zapravo rezultiralo ovim nadahnutim albumom.

Soul, rock n' blues, R&B i jazz ključni su glazbeni stilovi koje preferira Michele. U vrlo impresivnoj sinergiji Michele i bend zvuče doista "američki", pa evo da vam i otkrijem tko čini The Straight Blues Band: basist Rico Hagemeyer, gitaristi Andy Aerts i Jean Raven, bubnjar Thierry Stievenart i Wim Heirbaut na usnoj harmonici. Slušajući kako ovi glazbenici prezentiraju svoj blues, stječe se dojam kao da su izrasli iz mulja Mississippija.
Baš je zato atmosfera na ovom albumu izuzetno opuštena. A vrijedi posebno izdvojiti sljedeće pjesme: "Crab Boil", "Wanna Take My Man", "15 Dollars", "Handfast Love", "By The Law", "Sugar Queen Blues Groove", "Give Sugar" i "Moonshine Bill". Ovih 11 skladbi pružit će vam odlične trenutke uz koje će vam vrijeme doslovno proletjeti.

PREPORUKA:
Album "340 Blues", kojim se Sugar Queen And The Straight Blues Band predstavljaju širokom dijapazonu publike koja voli ovu glazbu, zaista je pravi pogodak! Malo će tko odoljeti glazbi koju nam Sugar Queen And The Straight Blues Band nude i tako direktno i iskreno isporučuju. A evo kako to i drugi čuju: "I am sure that many music lovers will dance, laugh and be touched by listening to this excellent debut album from Sugar Queen And The Straight Blues Band. '340 Blues' is an excellent album." -Walter Vanheuckelom, Concert Monkey Belgium

Više o svemu saznajte na:
www.sugarqueenblues.com /
www.facebook.com/SugarQueenStraightBluesBand /
https://itunes.apple.com/us/album/340-blues/1337659180
https://www.facebook.com/ABIKradiopromotions/

Booking:
KING BEE MUSIC AGENCY
Rob Koning
Mobile phone: ++31 - (0) 6 20 18 15 28
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Crab Boil Shuffle
2. Give Sugar
3. Want to Take My Man
4. 15 Dollars
5. Hey Guys
6. Handfast Love
7. By The Law
8. Moonshine Bill
9. I Can not Wait
10. Sugar Queen Blues Groove
11. I Miss You

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike