×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/10/03/Arsen_Shomakhov_On_the_Move.jpg, images/SGrecenzije/2010/10/03/Arsen_Shomakhov_On_the_Movem.jpg, Arsen Shomakhov - On The Move, Left} Posebno mi je zadovoljstvo predstaviti Vam u Blues Corneru, po PRVI put nadarenog mladog blues gitarista, glazbenika Arsena Shomakhova i njegov novi studijski album On The Move, koji je objavila izdavačka kuća Blues Leaf Records.

Naime, već više od četiri godine pratim i slušam ovog sjajnog gitarista, koji preferira profinjeni jump i jazzy blues izričaj. Svojim gitarističkim rukopisom oslikava svoj zaista osobiti blues izričaj. Nakon njegovog albuma Dangerous, Blues Leaf Rec.,2006 osjeća se strahoviti napredak upravo u tom skladateljskom i aranžerskom segmentu. Arsen Shomakhov ne suspreže ni pred uporabom brojnih mu dostupnih glazbenih elemenata, bravura, utjecaja pa čak i modernih i trendovskih rješenja. Ako se za sve nađe prava mjera teško da se može promašiti. Arsen je itekako toga svjestan i pritom to koristi na izuzetno originalan način. Njegova svirka mora svakog, tko imalo poznaje modernu glazbu u potpunosti zadovoljiti i naravno oraspoložiti, pa zar to i nije glavna zadaća svakog albuma. Shodno tome, Arsen sigurno, lagano, samouvjereno i znalački svira na svakoj skladbi albuma. Od jedanaest pjesama, šest je autorskih i pet obrada. Arsen i društvo dojmljivo plove odabranim temama koje su uvrstili na ovaj album. Pa, evo tko sve svira i pjeva na ovom albumu, to su:

Arsen Shomakov - gitare, vokali, bas(8)
Adam Drake- bubnjevi
Bruce O'Neill – kontrabas, elekt. bas, back vokali
Roger Brant – bas (10,11)
Darryl Hayes- piano
Willie McCalder – piano (5)
Tom Gould – tenor & bariton saksofon
Gordon Bertram - tenor & bariton saksofon(5)
Dave Webb – Hammond orgulje
Alita Dupree – back vokali
Scott Woolard – back vokali
Producent: Arsen Shomakov

Ova ekipa snimila je album On The Move u najboljoj maniri jazzy/boogie & swing/blues jam sessiona pa vam ovih 40 minuta proleti doslovno u trenu. Naravno, glavnu riječ vodi Arsen koji, kako svojom gitarom, tako i svojim vokalom daje onaj pravi štih albumu.

Svih jedanaest skladbi zvuči sjajno, glazbenici daju ono što pravi blues znalci traže i očekuju, a to je prava poplava plavičastih tonova i nevjerojatan ugođaj, koji iz pjesme u pjesmu samo raste i raste. Posebno bih Vas uputio na sljedeće skladbe: Joker, Something True Became A Lie, She Split, Sweeter Than Honey, Swingy, Hit And Run, Georgia Slop, When I Get Drunk (fenomenalni 'background' orgulja), a na kraju tu je još jedan sjajni jazzy n' boogie blues instrumental, naslovna On The Move.

PREPORUKA:
Arsen Shomakhov albumom On The Move utvrđuje i afirmira sebe i svoj status na svjetskoj blues sceni. Ako želite neopterećen, opuštajući album sa velikom dozom jazz/boogie bluesa i ukoliko ste raspoloženi za suptilnu i bogatu svirku sa sjajnim gitarističkim bravurama i dionicama, u kojoj ima dovoljno osjećaja da Vam tijelo prožima neopisiva ugoda, slobodno posegnite za ovim albumom i ne obazirite se baš previše na ono što piše ’eminentna kritika’ . Ako Vama paše i odgovara, onda je to završena priča. Na kraju krajeva, ipak najviše vjerujte sebi. I budite uvjereni, Vi ste uvijek u pravu!

Više o svemu možete saznati na:
Arsenshomakov.com
Bluesleaf.com
Myspace.com/bluesleafrecords

Popis pjesama:

01.Joker/A.Shomakov
02.Something True Became A Lie
03.She Split
04.Sweeter Than Honey
05.Jenny Q
06.Big City Blues
07.Swingy
08.Hit And Run
09.Georgia Slop
10.When I Get Drunk
11.On The Move

(Blues Leaf Records)